muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Porreres demana la cessió del polvorí del puig d'en Femella

L'Ajuntament vol evitar que l'edifici vagi fent-se malbé, si pot donar un bon servei al municipi

El puig d'en Femella és l'altitud màxima de Porreres i a la seva falda i a l'interior hi ha un dels dos polvorins, juntament amb el del puig de Santa Magdalena d'Inca, que es construïren a Mallorca a finals de la dècada dels anys quaranta. Ara aquest equipament del Ministeri de Defensa és a pocs mesos de quedar en desús. De fet, el llarg túnel que forada el puig ja no guarda pólvora i, segons ha pogut saber l'Ajuntament de Porreres, a finals d'enguany els soldats que encara hi ha l'abandonaran.

Això ha fet que el ple del Consistori municipal hagi decidit començar a fer passes per reclamar al Ministeri la reversió dels terrenys, dels habitatges i de tot el conjunt envers el poble. Les instal·lacions suposen una gran extensió de terreny, garriga principalment, que forma part d'una zona ANEI, i el túnel construït cap a l'interior del puig té una longitud d'1,2 quilòmetres i inclou naus adjacents en els laterals que li suposen una extensió de 300 o 400 metres més de terreny. Aquestes instal·lacions obren un caramull de possibilitats per ser utilitzades per l'Ajuntament: magatzem per a la brigada, base d'operacions per a l'agrupació de Protecció Civil, casa de colònies i un ampli ventall d'activitats, sempre tenint present la importància de l'entorn com a zona natural d'especial protecció.

Aquesta instal·lació, segons el batle de Porreres, Bernat Bauçà, pot ser un gran al·licient per al municipi. "Ara iniciarem contactes amb el Ministeri de Defensa per saber l'ús que en volen fer, un cop que aquest polvorí quedi en desús, i reclamarem la utilització del conjunt". En el mateix sentit parlà el portaveu nacionalista de PSM-IV, Joan Barceló, qui manifestà que "nosaltres voldríem posar en evidència que el Puig d'en Femella sigui un indret pulcre mediambiental i lliure d'instal·lacions militars que desmereixen l'excel·lència de l'espai. Inevitablement, tots els grups municipals ens hem de posicionar davant el tema".

Santa Magdalena

El setembre de 2008, l'aleshores senador autonòmic, Pere Sampol, presentà una proposta al Senat perquè el Govern central retornàs a la ciutat d'Inca l'ús públic de l'antic polvorí militar de Santa Magdalena i poder així habilitar-hi un alberg juvenil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris