nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

El TS anul·la els complements que Bauzá donà als empleats públics quan era batle

La Sala estima en part un recurs d'FSP-UGT i diu que l'Ajuntament de Marratxí “no ha justificat en cap moment la raó o el motiu d'aquesta diferència de tracte”

El TSJIB ha anul·lat un decret de l'Ajuntament de Marratxí que Bauzá va aprovar el 26 d'abril de 2009, quan encara n'era batle. El decret establia complements de productivat entre determinats treballadors del Consistori perquè fossin abonats en la nòmina del mes de maig de 2009. I exposava com a justificació que: "S'ha pogut comprovar l'especial rendiment, l'activitat extraordinària, l'interès i la iniciativa amb què el personal desenvolupa les seves funcions, amb independència del seu rang en l'estructura administrativa ".

La Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB considera que el decret no és conforme a dret i l'anul·la, i estima en part el recurs d'apel·lació que havia presentat l'entitat sindical Federació de Serveis Públics de la UGT (FSP-UGT). El sindicat considera que el decret infringia un article de l'Estatut bàsic del treballador públic i un altre del Pacte sobre condicions de treball de l'Ajuntament. Aquests dos punts han estat desestimats. En canvi, sí que s'ha estimat el tercer argument d'FSP-UGT, que considera que no consten els criteris seguits per a la distribució de la retribució ni per a la quantia que s'abonà.

El Tribunal afirma que "davant l'absència de fixació d'uns criteris objectius i fiables que justifiquin el repartiment o l'assignació per persona, no es pot concloure que els treballs realitzats pels funcionaris beneficiats per la productivitat siguin conseqüència d'una activitat extraordinària i de l'interès de cadascun d'aquests funcionaris de manera individual en l'exercici de la seva feina". La sala afegeix que no hi ha dubte que aquesta apreciació -la de superior rendiment, activitat i interès- "en molts casos resulta discrecional, però que l'Ajuntament hauria d'estar sempre en condicions de justificar-la" perquè, si no, "fa que ens trobem davant una decisió arbitrària".

En aquests sentit, assenyala que el Consistori "no ha justificat en cap moment la raó o el motiu d'aquesta diferència de tracte". A més, afegeix que la retribució complementària està "lligada a dades subjectives". També apunten que no consta que el decret es publicàs o notificàs i que, per tant, la interposició del recurs del sindicat fou clarament temporània, és a dir, es féu dins del termini legal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Genials, fa mes de 9 anys

La foto i el peu de foto són genials.

Valoració:3menosmas
Per poble enganat, fa mes de 9 anys

Segurament que fets com aquest, n'hi tornarà a haver molts més! El més fort és que per ventura no ho sabrem mai, Amb l'excusa de tantes retallades... Aneu a saber qui s'embutxaca els diners!

Valoració:5menosmas
Per pasabaporalli, fa mes de 9 anys

i a més avui el Consell de govern continua anomenant càrrecs. Càrrecs que el mateix conseller -portaveu deia que no eran nessesaris.

fins a on?

Valoració:10menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

Marta: tu creus que els politics estan per escoltar el sentit comú? I on és el sentit comú, si hi fos, aquests no governarien!

Valoració:3menosmas
Per Un de tants, fa mes de 9 anys

Llàstima que això passi ara i no dintre de quatre anys. La gent no té memòria i si la té acostuma a dir: això ho fan tots. Res, que aquesta noticia malgrat és important que la gent ho conegui, no tindrà cap conseqüència política.

Valoració:8menosmas
Per Foraviler, fa mes de 9 anys

Primer revés per a Bauzà que demostra per la via judicial la hipocresia del seu discurs. No serà l'últim

Valoració:33menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

Això no té conseqüències polítiques?

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris