muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El PP de Sóller contracta un imputat en el cas Andratx per controlar les obres menors

L'arquitecte Joaquín Ozonas serà jutjat per suposada falsificació de permisos per construir en una zona ANEI. El batle en defensa la presumpció d'innocència

127324

Façana de l'ajuntament de Sóller.

Lluc García(Ll.Garcia)

L'equip de govern de Sóller (PP) ha posat en marxa aquesta mateixa setmana el nou servei de llicències d'obra exprés a través d'una ordenança que té com a objectiu agilitar els tràmits per a l'obtenció d'aquests permisos, uns tràmits que es podran realitzar fins i tot per internet. La patronal de la construcció de Sóller va elogiar en el seu moment aquesta iniciativa, encara que va exigir que s'implementassin alhora "mecanismes de control" per evitar "l'intrusisme" i possibles obres il·legals emparades en llicències per a actuacions menors.

Ara la sorpresa ha estat que l'equip dirigit per Carlos Simarro (PP) ha decidit la contractació directa d'un arquitecte per a la gestió, la informació i el control d'aquestes llicències d'obra menor (l'Ajuntament ja disposa de dos arquitectes superiors) i que el professional elegit per al càrrec està imputat en el cas Andratx. Es tracta de Joaquín Ozonas, acusat per la Fiscalia Anticorrupció d'un delicte contra l'ordenació del territori, a més de falsedat. Precisament aquesta imputació es va produir per, suposadament, fer constar en un projecte d'obres dades i elements inveraços simulant la preexistència d'un habitatge en una ANEI d'Andratx. Les dades van possibilitar després l'obtenció d'una llicència d'obres en aquest terra inedificable, a partir de la qual s'hi va construir un xalet.

Aviat, a judici

Es dóna la circumstància que, segons fonts judicials pròximes al cas Andratx, el judici corresponent a aquesta peça tindrà lloc a l'Audiència Provincial el 18 i 19 d'octubre. Es tracta de la peça número quatre, en la qual també hi ha imputats l'excap d'Urbanisme a l'Ajuntament d'Andratx i exdirector general d'Ordenació del Territori Jaume Massot; el zelador d'aquest municipi, Jaume Gibert; l'assessor jurídic de l'Ajuntament, Jacobo Rodríguez Miranda, i el nou arquitecte municipal de Sóller. En el cas concret d'Ozonas, el fiscal en demana una pena de tres anys i 10 mesos de presó i l'acusació particular, exercida per l'Ajuntament d'Andratx, quatre anys.

La incorporació d'Ozonas a l'Ajuntament de Sóller mitjançant un contracte "de serveis prestats", precisament per a aquesta funció, ha causat estupor en l'oposició municipal que, respectant-ne la presumpció d'innocència, pensa que almenys s'hauria pogut "esperar" una resolució judicial. Per part seva, el batle, Carlos Simarro, ha defensat la contractació d'Ozonas, abans que res "per la seva presumpció d'innocència". Simarro va recordar que l'arquitecte ara contractat "ja havia treballat uns anys a l'Ajuntament quan nosaltres governàvem i els seus serveis van ser impecables, a més de ser un bon coneixedor de la normativa urbanística de Sóller".

El batle admet conèixer la situació jurídica del professional, però assegura "no haver parlat amb ell d'aquest tema". També va justificar la "necessitat" de disposar d'un altre tècnic per posar en marxa amb garanties el nou servei, perquè "els altres dos arquitectes estan molt ocupats en altres temes". Ozonas és, així mateix, l'arquitecte municipal de Fornalutx. El batle d'aquest municipi, Joan Albertí (PP), va afirmar, en ser preguntat per aquest diari, que "no tenia coneixement de cap imputació judicial contra ell" i en destacà també l'"alta competència professional".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

Me pensava que el PP s'havia rentat la cara, i no volia imputats al seu voltant. O serà que se'n renta les mans, com sempre, i fa lo que li surt dels dellonsis?

Valoració:1menosmas
Per la mar, fa mes de 9 anys

Llicències d'obra exprès! Sona bé això. A repartir llicències i a fer-se rics. D'això van. No estan escalivats, encara!

Valoració:4menosmas
Per Neus, fa mes de 9 anys

Vaja, vaja
És que tenen un sentit tan i tan corporatiu i tan "dels nostros" que s'obliden de les imputacions, dels desastres... no vols tassa, idò tassa i mitja

Valoració:2menosmas
Per Pepeeroni, fa mes de 9 anys

és que segurament no havia fet res i tot això és un persecució des esquerranosos que no saben fer res més que criticar -i posar pals a ses rodes- sa bona gent que fa feina per Mallorca i que ara mos tornarà a temps de glòria econòmica i de pau i recuperarà tradicions que s'han perdut com el Don Juan Tenorio i deixaran de defensar una llengua regional de segona com es català que a més mos l'han imposat de fora, no com s'espanyol que mai no s'ha imposat a ningú...., no sé si seran 40 anys més o no arribaran a tant!

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris