nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Costes toma el popular Mònaco

La demolició del restaurant del Port de Sóller es va fer ahir sense ordre judicial i amb un recurs de la propietat sense resoldre. L'actuació permet ampliar el passeig marítim

El popular restaurant Mònaco de la platja del Port de Sóller ja ha passat a la història quasi 60 anys després d'haver-se construït. L'edificació, situada damunt l'arena i que era el darrer xibiu de la badia, va ser enderrocada ahir per l'empresa que realitza les obres del passeig marítim del Través, tal com preveu el projecte de desenvolupamemt integral de la badia que executa el Ministeri de Medi Ambient. Això no obstant, el portaveu dels afectats de la Llei de Costes, Joan Cirera, denuncià ahir que aquesta demolició "representa un nou abús en l'aplicació d'aquesta llei". Cirera, com ho feia hores abans la propietat, va denunciar que l'enderrocament s'havia fet "sense cap tipus d'ordre judicial i sense que estigui resolt el recurs que la propietat té presentat davant l'Audiència Nacional".

Encara que costes detectà l'extinció de la concessió el febrer d'enguany, l'Audiència acceptà a tràmit la impugnació interposada pel concessionari. El maig d'enguany es demanà, a més, la suspensió de la demolició sense que hi hagués resposta per part de l'Administració. Així les coses, la propietat, que tenia el negoci en plena explotació, l'ha hagut de tancar, buidar i traslladar en només dos dies sense haver rebut cap indemnització. La demolició es va fer ahir en poques hores i, amb el restaurant, desapareixen també les darreres casetes de bany del Port que hi estaven annexes. L'obra permetrà continuar ara les obres del passeig marítim, represes fa uns dies, i donar amplitud a aquesta part del passeig, per on també circula el tramvia. Les tasques finalitzaran el mes d'abril del 2102.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Muleta, fa mes de 9 anys

Prescindint dels afectes sentimentals, el bar Mónaco arquitectònicament pareixia un xibiu de son Baña. S'ha guanyat molta de vista sobre la platja.

Valoració:0menosmas
Per merl, fa mes de 9 anys

Per a mi és una gran llàstima. Apreciaba la qualitat del restaurant, les formoses vistes i m'agradava aquest aire d'antigor de les castes de bany. No molestava a ningú. Ara també es volen carregar el Llatzaret!

Valoració:0menosmas
Per Curia d'Es Comte, fa mes de 9 anys

Estic completament d'acord amb en Joan Solleric. Que no veuen que com més personalitat perdem més poc interés despertarem?

Valoració:2menosmas
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

Això me recorda el que va passar amb la demolició de la casa de cala Tuent, que no feia cap mal ni a la vista ni a l'entorn, a la demolició de molts d'escats, etc.
I d'altra banda, el Govern accepta que el màfies d'escarrer construesqui un macrobodrio a Magaluf.

Quins dellonsis tot plegat!

Valoració:7menosmas
Per Joan Solleric, fa mes de 9 anys

Amb la demolició del Mónaco els sollerics perdem una part més del patrimoni comú de petits records. Era un restaurant familiar que no s'adreçava només al turisme, sinó també a la clientela local. Passant amb el tramvia, el flaire de les paelles (molt bones, per cert) et feia venir la gana. Perdem un lloc amb personalitat per poder oferir als forans un passeig de plàstic com tenen a qualsevol altre lloc de la costa espanyola.

Valoració:9menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

No representa cas abús, les demolicions se han de fer prèviament.
No esperar a resoldre el paperum, ja que hi ha la tàctica del obstruccionisme.
Aquest restaurant estava dins els 100 de la costa, ara que està demolit
se pot discutir an els tribunals i torbar deu o vint anys en resoldre
l'assumpte an els tribunals.
Primer demolir, si està dins la zona costera, i a continuació ja se discutirà qui té la raó.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris