cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Carmen Castro promet mantenir les prestacions sanitàries

Tot i així, la consellera de Salut, Família i Benestar Social ha admés que "no farem res que no es pugui pagar"

La consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, ha promès avui que en aquesta legislatura "no es disminuiran les prestacions sanitàries" malgrat la necessitat de reduir la despesa en el sistema públic de salut, que arrossega un deute de 518 milions d'euros. Castro ha comparegut davant de la Comissió de Salut del Parlament per exposar les línies essencials del seu projecte, entre les quals ha emfatitzat aquelles dirigides a augmentar l'eficiència en l'aprofitament dels recursos i fer front a la "desviació pressupostària" generada per l'anterior Govern.

"Volem millorar el sistema sanitari per garantir la seva sostenibilitat futura", ha insistit la consellera, que no ha detallat si retallarà personal mitjançant la suspensió de contractes d'interins ni si suprimirà serveis especialitzats o d'atenció primària com alguns Punts d'Atenció Continuada (PAC). Els representants de l'oposició li han retret la falta de concreció i han considerat inevitable que els retalls anunciats pel Govern suposin un deteriorament d'algunes prestacions sanitàries.

La titular de Salut ha explicat que la Conselleria, que ja ha rebaixat en un 46% el nombre d'alts càrrecs de l'Ib-Salut, té el propòsit de reduir al màxim els lloguers que paga, per a la qual cosa estudia traslladar bona part dels seus serveis administratius a l'antic hospital de Son Dureta. Així mateix, integrarà la societat pública Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma) a l'Ib-Salut, unificarà el laboratori de Salut Pública amb els de Medi Ambient i Agricultura i fusionarà les fundacions Mateu Orfila i d'Investigació Sanitària i se suprimirà la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca, entre altres mesures d'aprofitament de recursos.

"No farem res que no es pugui pagar", ha insistit Castro, que s'ha compromès a no incrementar i a saldar gradualment el deute amb el sector farmacèutic, que ascendeix ja a 52 milions d'euros. Així mateix, ha destacat dels seus primers mesos de gestió l'acord amb Air Nostrum per continuar facilitant als malalts i als seus familiars els desplaçaments entre illes o amb la península, un servei que les agències de viatge havien deixat d'oferir perquè es negaven a acumular més deute amb la Conselleria.

Castro s'ha compromès davant de la comissió a presentar les dades de les llistes d'espera abans del pròxim 20 d'octubre, per complir amb l'obligació de difusió semestral, i ha afirmat que la unificació de les llistes en una sola contribuirà a reduir els retards. El diputat socialista, i predecessor de Castro al capdavant de Salut, Vicenç Thomàs, ha reclamat detalls sobre els retalls projectats pel qual "ningú es creu que no afectin les prestacions sanitàries" i s'ha mostrat convençut de l'increment de les llistes d'espera en els últims mesos.

La diputada de PSM-IV-ExM Fina Santiago ha celebrat que Castro garanteixi el manteniment de les prestacions sanitàries i negui que es privatitzin serveis, però ha posat en dubte que aquests compromisos es mantinguin. Per part del grup parlamentari popular ha intervingut la diputada Catalina Palau, que ha elogiat la "valentia" de la consellera en fer-se càrrec del seu departament malgrat la "situació desastrosa" generada pel Pacte de Progrés.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquina, fa mes de 9 anys

Això no s'hauria ni de plantejar, abans de retallar cap tipus de prestació sanitaria el que haurien de fer tots i cada un dels polítics que ens han tocat és retallar-se els sous, treure's les pages dobles i les dietes que no hi ha dret que ells cobrin el que cobren i nosaltres hagim de veure retallades les prestacions en salut! A més, per què no retallen les partides destinades a l'exèrcit i departaments no tant necessaris com l'ensenyament i la salut??? No és normal!

Valoració:-1menosmas
Per lady gaga, fa mes de 9 anys

Que ho posi per escrit! Firmat! I davant notariS (en plural). Segellat, compulsat, fotocopiat i distribuït per totes les llars i entre tots els ciutadans. JA!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris