cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Dos constructors són condemnats per falsificar la firma del batle de Bunyola

Arribaren a estafar 240.000 euros. Presentaven al banc certificacions per a obres que mai no havien fet

54290

La parella d'empresaris acusats, ahir a l'Audiència de Palma.

Jaume Lladó(J.Lladó)

L'Audiència Provincial ha condemnat una parella de constructors per haver falsificat dos documents, un dels quals presentava una firma simulada del batle de Bunyola per estafar 79.000 euros. Així mateix, varen efectuar pagarés falsos a nom d'una altra empresa per valor de 160.000 euros, per la qual cosa el total dels doblers que varen estafar al banc ascendeix a 240.000 euros. Els empresaris acceptaren una pena de dos anys, per la qual cosa no ingressaran a la presó, sempre que tornin els doblers robats.

Els fets varen tenir lloc el 2007. Els dos acusats -llavors casats- eren els màxims responsables de l'empresa Promocions i Obra Civil GT. Ambdós feren una certificació d'obra de l'Ajuntament de Bunyola completament falsa i el banc els avançà els doblers. Com que l'entitat financera no rebia el pagament del Consistori, la parella va fer dos documents amb les firmes del batle i la secretària municipal per renovar l'endós.

Així varen aconseguir que se'ls pagàs per una obra que no havien fet. L'any 2008 feren quatre pagarés a nom d'una societat, pels quals el banc també va pagar sense rebre res a canvi, fins que varen presentar una querella a través del lletrat Salvador Perera. Els dos acusats ahir varen reconèixer els fets i acceptaren una condemna de dos anys per un delicte d'estafa en concurs amb una falsedat documental, menys dels sis anys que sol·licitava inicialment el Ministeri públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris