nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

El Llevant, de nou en marxa pel retorn del tren

Batles, regidors i la plataforma a favor del ferrocarril signen un manifest per exigir que es reprengui el projecte Manacor-Artà i se'n compleixi el conveni

54322

Més d'una trentena de persones defensaren el tren i anunciaren mobilitzacions.

A.Bassa

"Estam en marxa i hi continuarem per demanar que el tren es posi en funcionament, ja!". Amb aquesta declaració d'intencions, batles i regidors de la comarca del Llevant signaren ahir horabaixa, en un acte públic que va tenir lloc a l'ajuntament de Son Servera, el manifest pel tren de Llevant 2011, impulsat amb la plataforma per deixar constància que "la comarca és un clam pel tren". El teixit social i polític s'ha unit per fer més pressió i perquè la recuperació de la línia ferroviària Manacor-Artà sigui aviat una realitat.

En el manifest es repassa la història del tren i les vicissituds viscudes al llarg dels darrers anys. Així, es demana que es reprenguin les obres del tren tram i que s'exigeixi el compliment del conveni ferroviari. A més a més, es reivindica que es renegociï amb el Ministeri de Foment les aportacions anuals i que es faci un calendari real per a la finalització de la línia fins a Artà i la continuació fins a Cala Rajada. Els motius són força clars: "Per necessitat, per comoditat i seguretat, per sosteniblitat i per l'activitat econòmica que genera".

Reactivació

La plataforma del tren s'ha reactivat d'ençà que es va anunciar la paralització de les obres del tren tram. Ahir els signants del document varen anunciar que ja s'han començat a dur endavant una sèrie d'actuacions. La més important és la mobilització de tota la comarca, prevista per al proper dia 6 de novembre. Serà la vuitena marxa pel tren. Els participants partiran dels cinc municipis afectats: Artà, Manacor, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera, on tindrà lloc la trobada al migdia.

Així ho digué el portaveu, el batle de Son Servera, Josep Barrientos. "Ja hem començat a dissenyar el calendari i també hem parlat dels permisos que necessitarem per poder manifestar-nos per la carretera. També es posaran autobusos. Això no serà una festa, que quedi clar, sinó un acte reivindicatiu. Estam enfadats i ho han de saber".
A l'acte hi havia, a més de Barrientos, el batle de Capdepera, Rafel Fernández; el de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, i Bartomeu Gili, en representació del d'Artà. Així mateix, hi assistiren representants de diferents grups polític de tota la comarca, però ningú del PP. Tampoc no hi anà el batle de Manacor, Antoni Pastor.

El manifest quedà obert a totes les persones i polítics que s'hi vulguin adherir. També exposaren que durant aquests dies es du a terme una recollida de signatures i que s'intentarà que es presentin mocions a altres pobles a favor que es reprenguin les obres del tren de Manacor-Artà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 9 anys

Fantàstic en Barrientos.

I mentres tant els pilons de la Plaça de Son Servera segueixen sense funcionar.

Després de gairebé un any per posarlos en marxa, varen funcionar dos caps de setmana i ara ja en fa tres que no tornen a funcionar.

Barrientos, perquè no te cuides de lo teu.?

Desprès ja et precuparàs de les coses dels altres.

Valoració:-6menosmas
Per Maria27, fa mes de 9 anys

Tots a reivindicar el tren! és una vergonya que tudin els doblers que Madrid ens deu (i si no s'acaba l'obra no ens pagaran) aturant una obra d'un servei públic! Sí al tren!

Valoració:7menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

Si es tren''a priori'' no es rentable,ho pot ser si se promociona com atractiu turistic,ja que permet travesar sa illa i veure s'interior de Mallorca amb es seus atrctius.S'obra está mitg feta,y tenim pobles que tenen ses sevas carreteras afectadas per ellas.S'ha de reclamar es dotbes ha Madrid,sa inversió en infraestructuras ferroviarias ha ses Balears es ''nimia'' comparantla amb ses inversions que se estan fent ha sa Peninsula amb sa construcció de s'Ave.Es injust renunciá y no reclamar aquest dotbes.Sr Bauzá,¿esteim esperant ha que pasin ses eleccions?si es aixi men fot,pero per favor,que no se perdin.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris