nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Govern i Consell deuen milions d'euros a les residències concertades

Treballadors d'algunes residències han cobrat les nòmines amb tres setmanes de retard

54248

La residència inquera de Crist Rei, que gestiona l'empresa Novaedat.

Antoni Pol(A. Pol)

Constructores, entitats i associacions pro discapacitats psíquics i ara, també, residències de gent gran concertades. D'ençà que el PP entrà en el Govern, els impagaments de l'Administració als proveïdors proliferen. Ahir es conegué que l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), dependent del Consell, té un deute milionari amb les empreses que gestionen les residències públiques de persones majors. Només a Novaedat, que explota sis centres (els d'Inca, Montuïri, el Port de Pollença, Can Picafort, Manacor i Sant Joan), l'IMAS li deu entre 2 i 3 milions d'euros. Tot i que no confirmà la xifra, el Consell admet l'existència de "retards" a l'hora de fer els pagaments.

El servei s'ha continuat prestant amb normalitat, però els treballadors de Novaedat cobren la nòmina amb retard. Malgrat que l'empresa declinà fer declaracions a la premsa, la demora s'ha d'atribuir als impagaments de l'Administració. Convé concretar, així mateix, que les residències concertades es financen a través del Consell amb fons del Govern. En aquest sentit, la primera administració que paga amb retard és l'Executiu.

Torres reclama

Arran d'un escrit del sindicat CCOO que el posà al corrent dels retards, el batle d'Inca, Rafel Torres, enviarà avui una carta al president del Govern i a la del Consell per reclamar-los que efectuïn els pagaments tan aviat com sigui possible. "Comprenc els problemes econòmics que tenen i sé que són heretats, però quan es tracta de serveis socials s'ha de fer un esforç especial, per això deman als dos presidents que liquidin el deute dins els terminis establerts. El meu equip de govern ho fa a l'Ajuntament d'Inca i esper que el Govern i el Consell facin el mateix", digué Torres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris