nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'oposició de sa Pobla planta cara

IxSP, PSOE, Lliga i PSM abandonaren el ple com a mostra de rebuig a les noves retribucions dels edils, que cobraran per assistència. Diuen que se'ls rebaixa el seu sou

54326

El moment més tens del ple fou quan els regidors de l'oposició se n'anaren.

M.NADAL

"Si no es retira el punt del nou sistema de retribucions, ens aixecarem i abandonarem el ple". Dit i fet. Tots els grups de l'oposició de sa Pobla en bloc (IxSP, PSOE, PSM i Lliga) abandonaren dilluns vespre la sala de sessions per mostrar rebuig al nou sistema de pagament als regidors de la corporació. Segons denunciaren, "les noves retribucions redueixen a la meitat el sou dels edils que no són portaveus i aquesta proposta és una vergonya i de mala persona", en paraules de Lluís Socias (PSOE), qui avisà que "cercaré els sistemes legals perquè aquesta proposta no funcioni".

L'independent Joan Comes també és contrari a la mesura: "No entenem els criteris per assignar les retribucions, ja que es cobra molt més per una junta de portaveus (224 euros) que per un ple (138 euros)". Per aquest motiu, Comes demanà al batle, Biel Serra, que "expliqui al poble el nou sistema que, a més d'abaixar el sou a l'oposició, permet cinc dedicacions exclusives a l'equip de govern: la del batle i les vuit dedicacions parcials dels regidors del PP, que surten com quatre dedicacions exclusives".

Ball de xifres

D'altra banda, tant Alícia Payeras (Lliga) com Margalida Vidal (PSM) apuntaren que "els de l'oposició hem passat de cobrar 30.000 euros anuals a només rebre'n 22.000, però els del PP ara costen 34.000 euros més cada any".
En aquest sentit, els de l'oposició criticaren que "si només es cobra per assistència als òrgans col·legiats, els edils que no són portaveus percebran la seva retribució pels plens ordinaris, que n'hi ha sis a l'any, per la qual cosa hi haurà mesos que no percebran ni un euro".

El batle, Biel Serra, no estigué d'acord amb les crítiques. "És veritat que només hi ha sis plens ordinaris, però també s'han de tenir en compte els extraordinaris". Així, Serra digué que "l'oposició pot demanar quatre plens extraordinaris més els que convoqui l'equip de govern. A final d'any, tots els regidors cobraran la mateixa quantitat de doblers que s'aprovà per juliol". També rebutjà que l'equip de govern costi més del previst. Pel que fa a la sortida en bloc de l'oposició de la sala de plens, Serra ho lamentà i opinà que "és un espectacle trist".
D'altra banda, el batle recordà que "fins ara només assistia a la junta de portaveus la regidora del PSM. Ara que es cobra, es demostrarà si els membres de l'oposició es mouen per ideals polítics o per motius econòmics".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris