muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Doblers de Madrid per a la torre Nova

El batle de Capdepera va signar ahir un conveni amb el Ministeri de Foment que li atorga 65.729 euros per rehabilitar el patrimoni

54352

José Blanco, ministre de Foment i portaveu, signà a Madrid el conveni amb Rafel Fernández, batle de Capdepera.

La torre Nova del Cap Vermell a la fi serà restaurada. Ha estat un llarg camí, amb contínues reivindicacions que ara han donat resultat. Capdepera recuperarà ben aviat una part del seu patrimoni, que actualment es troba en perill. Serà gràcies a la subvenció procedent de Madrid, que es materialitzava ahir. Rafel Fernández (PSOE), batle de Capdepera, va ser present al Ministeri de Foment i va signar el conveni de col·laboració amb el ministre José Blanco, mitjançant el qual el Govern central dóna 65.729 euros per rehabilitar la torre de defensa costanera. La subvenció va ser aprovada el dia 22 de març passat, a través de l'1% cultural que es destina a actuacions sobre el patrimoni històric i que suposa el 75% del cost total de l'obra, que arriba als 87.639 euros. Blanco va firmar altres convenis, que suposen una inversió total d'11,7 milions d'euros.

En la seva intervenció, el ministre explicà que "el programa de l'1% cultural suposa la participació del Ministeri de Foment en l'important deure constitucional que tenim tots els poders públics a l'hora de garantir la conservació i de promoure l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic". Així mateix assenyalà que "aquestes actuacions no només són mesures de protecció o foment del patrimoni, sinó que també tenen un impacte econòmic important". La torre Nova és la única de titularitat municipal, un requisit imprescindible per a obtenir l'ajuda. La talaia està ubicada a 210 metres d'altura al nivell de la mar, data de 1577 i es troba sobre les coves d'Artà.

El projecte de rehabilitació preveu emprar morters de cal i àrids en lloc de ciment. Se'n canviarà tot el ferro per acer inoxidable. Per la seva banda, el batle de Capdepera manifestà la seva satisfacció per a la recuperació de la talaia Nova, que, segons apuntà, serà una realitat l'any que ve, al mateix temps que defensà que "serà un monument important a l'hora de potenciar un turisme més cultural".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

Fa un parei d'anys se va esbuca sa torre de cala agulla per falta de manteniment.Encara no he sentit a nigú reclamar res per aquesta torre,ni s'ajuntament,ni es protecionistes,ni es ''istes de tot tipo'',ni ARCA,ni cap deu.Arca per cert,domes surt a donar sa opinió cuan l'avisan,ja que per sí mateixa no fan res.Sa torre que estaba a sa finca de na Claudia Schiffer,si que totom hi va esta,denunciant que no deixava pasar ha veurla,sense tenir en conta que la vá restaurar ella.Tots es que coneixem Mallorca,sabem que aquestas torres,llevat de sa de Banyalbufar y cualcuna més estan amb un nul manteniment,y es una pena,perque es una gran part de sa nostra historia.Pero clar,aixo no dona titulars,salvo que vengui en Blanco ha visitarlas.VERGONYA CABALLERS.Masa comedia.

Valoració:2menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

Doblers DE Madrid?

O doblers que tornen?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris