algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Esporles fou tot dolçor

La fira més llépola de Mallorca convertí el petit poble en un espai de trobada de productors i comerciants

31046

Esporles es convertí en un espai de trobada de productes de rebosteria.

Ferran Aguiló(N.Rincón)

Esporles acollí ahir la setena edició d'una de les fires mallorquines amb més renom i amb més visitants dels darrers anys, la Fira dolça. Aquesta fira és un espai d'encontre de productors i comerciants de productes gastronòmics locals i forans, la majoria dins l'àmbit de la rebosteria, i congrega ciutadans interessats en la degustació i la coneixença tant de productes tradicionals com de les darreres novetats en aquest camp.

Però a la VII Fira dolça hi trobàrem també els tradicionals concursos de rebosteria per a professionals i aficionats, així com conferències i els atractius tasts de mel i de xocolata. Aquest darrer és un aliment que no deixà indiferent ningú, tal com explicà el catedràtic de Fisiologia de la UIB, Josep A. Tur, encarregat de conduir l'activitat Tastem la xocolata, -en què, a més de fer-la tastar, parlà de la història i els valors nutricionals d'aquest producte tan especial-. Així mateix, l'Associació de forners i pastissers de les Illes Balears també realitzà un taller d'elaboració de panellets i coca de torró al seu estand.

Tots aquells que van voler visitar la fira sense patir les conseqüències del trànsit, ho pogueren fer utilitzant el metro o deixant el cotxe a la UIB -disposaren del bus gratuït per fer el trajecte d'anada i tornada entre el Campus universitari i Esporles-. D'aquesta manera, s'evitaren les coes que, en més d'una edició, han col·lapsat els accessos al poble.

Exposicions

Però, a més de la rebosteria, els mallorquins i forans que decidiren passar el diumenge a Esporles pogueren gaudir de la trobada de brodadores i floristes, exposicions variades, actuacions musicals, etcètera. La fira va concloure amb una ballada popular a la placeta del Jardinet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris