muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Carrers que encara són carreteres

L'Ajuntament de Manacor vol que el Consell de Mallorca li traspassi algunes vies de la ciutat després que hagin estat ben remodelades

30990

La carretera que arriba a Son Macià és municipal i el Consell no hi té cap competència.

Guillem Mas(G.M)

La ciutat de Manacor encara té diferents carrers que són oficialment carreteres. Es tracta, per exemple, de l'avinguda de Salvador Juan, la via de Portugal i el passeig del Torrent. Aquest fet suposa que l'Ajuntament no hi pugui actuar com en qualsevol altra via i la manca de competència frena la concessió de permisos per instal·lar-hi terrasses de bar i per tancar aquests carrers al trànsit per qualsevol motiu justificat. A més, cal parlar d'un excés de burocràcia a l'hora d'organitzar-hi cap fira, com és el cas de les avingudes. Durant la darrera reunió mantinguda entre el batle, Antoni Pastor, i el conseller insular d'Urbanisme, Mauricio Rovira, el primer edil li exposà la necessitat de començar a treballar en el traspàs de titularitat d'aquestes vies.

Manteniment

El responsable municipal, però, indicà que "allò important és que, si han de passar a ser de la Sala, almanco que siguin assumides en bones condicions de manteniment". A més, Pastor hi afegí que "aquest tema requerirà temps, però tenim el compromís del Consell de Mallorca de fer feina en aquest sentit per posar al dia la titularitat d'aquests carrers, que encara són considerats carreteres".

La carretera de Son Macià, municipal

Un fet curiós és que la calçada que uneix Son Macià amb la de Felanitx és de l'Ajuntament de Manacor i no és competència del Consell de Mallorca. Pel batle Antoni Pastor, "allò que seria lògic és que el Departament de Carreteres se'n fes càrrec, perquè nosaltres hem de dur el manteniment d'una via que és clarament una carretera que hauria de ser del Consell".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris