algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Santa Maria apuja els imposts i les taxes

La batlessa, Rosa Vich, assegura que “el nostre municipi és el que té menor pressió fiscal de la comarca”

L'equip de govern de Santa Maria (PSM, Esquerra i PSOE) aprovà durant el ple de dijous un augment en bloc dels imposts i taxes municipals. La batlessa, Rosa Vich, explicà que "tot i l'increment, el poble de Santa Maria continua tenint els imposts més baixos de tots els municipis dels voltants", i assegurà que "se n'ha aplicat l'augment per tal de continuar disposant de tots els serveis municipals que tenim en marxa".

Així, l'Ajuntament ha aprovat apujar l'Impost de Béns Immobles, l'impost de vehicles, l'impost de construccions i la taxa de fems. Justament, la taxa de recollida de fems és la que més augmenta, ja que s'incrementa en un 45%. "Els veïns passaran de pagar 127 euros a 170 euros per aquest servei, que, tot i l'augment, és més baix que a la resta de municipis", incidí Vich.

Una altra de les raons que han duit l'equip de govern a aprovar l'increment generalitzat de taxes i imposts és "la necessitat de davallar el dèficit de les arques municipals". Tot i que Santa Maria és un dels "pobles menys endeutats de Mallorca, des de 2009 arrossegam un deute de 800.000 euros, fet que, augmentant tributs, quedarà solucionat l'any 2013", segons la batlessa.
Des de l'oposició, el PP criticà fortament l'augment de la pressió fiscal sobre els habitants de la localitat i qualificà de "demagògia barata" que l'equip de govern justifiqui la manca de liquidesa per apujar impostos. La portaveu popular, Antònia Estarelles, afegí que "els increments no només afecten directament la subsistència del teixit empresarial, ja que també s'apugen les tarifes que paguen els locals d'oci".

Deixalles

D'altra banda, l'Ajuntament firmà ahir un conveni de col·laboració amb la Fundació Deixalles, mitjançant la qual es durà a terme la recollida de roba de porta a porta, el darrer divendres de cada mes a partir de les 9.30 hores. Així, el servei començarà a funcionar el proper 7 d'octubre i pretén fer minvar la quantitat de quilos rebuig que es generen en aquest sentit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris