muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

La regeneració de cala Agulla, “fora de projecte”

Es Grup denuncia que s'ha abocat arena en zones no previstes i demana una comissió que n'expliqui la situació

La regeneració de la platja de cala Agulla -impulsada per la Conselleria de Turisme- amb arena procedent de canteres de la zona continua generant opinions molt diverses. Ara és Es Grup, partit a l'oposició de Capdepera, el que ha denunciat que "s'ha abocat arena a la zona de l'entrador, que no figura al projecte". El portaveu de la formació, Mateu Melis, explica que, segons el projecte del Govern, i una vegada vist els diferents plànols, "hem comprovat que només hi havia dues zones per fer la regeneració: la primera, devora el pi de les vegues; i l'altra, devora la passarel·la al costat al quiosc. Ara també hem trobat arena a l'entrada, devora la primera línia".

Així, Es Grup ha registrat una petició a l'Ajuntament de Capdepera instant que es convoqui urgentment una comissió informativa de Medi Ambient per esbrinar una sèrie de qüestions respecte de la regeneració i sobre si "l'arena que s'hi ha utilitzat és la més adient". Cal recordar que hi ha hagut moltes queixes amb relació al fet que l'arena abocada és de diferent color. Mentrestant, els tècnics han defensat que, amb el temps i mesclada amb la que hi ha ara, les diferències minvaran.

Arena bioclàstica
D'altra banda, Melis exposa que "ens preocupa que l'arena abocada damunt la platja no tingui les mateixes propietats que l'autòctona. Al projecte es parla que l'arena de cala Agulla és bioclàstica, mentre que la utilitzada per la regeneració no sabem de quin tipus és". Melis afegeix que "en el projecte només posa que s'ha de regenerar amb arena procedent de la mateixa zona, procedent d'excavacions fetes a la zona de Cala Rajada, tot i que no en menciona la composició".

Es Grup insta l'Ajuntament a comprovar si la regeneració està ben feta. "L'Ajuntament de Capdepera va implantar un sistema de gestió ambiental a les platges del municipi. Pensam que aquesta eina pot ser de gran importància a l'hora de comprovar si la regeneració compleix tots i cadascun dels requisits prevists a la normativa vigent. Ja que té un coordinador de platges, s'hauria de vetlar pel compliment del reglament Europeu". Es Grup qüestiona que s'hagin de posar captadors d'arena per avaluar el seguiment de la regeneració, i exposen que "hi ha els mateixos que l'hivern passat".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris