algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Inca està en números vermells i estudia privatitzar el servei d'aigua

El ple aprovà ahir la liquidació del pressupost de 2010. Tanca amb un dèficit d'1.077,509,22 euros i amb un romanent de tresoreria negatiu de 635.000, fet que condiciona els comptes de 2011

30962

L'equip de govern del PP anuncià durant el ple d'ahir, en què va aprovar la liquidació del 2010, que estudia privatitzar el subministrament d'aigua.

L'Ajuntament d'Inca ha tancat l'exercici pressupostari a 31 de desembre de 2010 amb números vermells, una situació que tan sols s'havia produït una vegada en els últims 30 anys (el 2008) i que el du a plantejar-se la recerca de noves fonts de finançament, com ara la privatització del subministrament d'aigua potable. La coorporació municipal ha ingressat menys d'allò que estava pressupostat el 2010, de manera que la reducció de la despesa realitzada no ha estat suficient per evitar tancar l'exercici en negatiu. El dèficit assoleix l'1.077.509,22 euros, xifra a la qual cal sumar prop d'1 milió d'euros més de factures extrajudicials. Queda un romanent de tresoreria negatiu de 635.000 euros, un deute que haurà de cobrir l'Ajuntament amb un superàvit de la mateixa quantitat en els comptes de 2012, un repte difícil.

El Govern central ha reclamat a l'Ajuntament 2 milions d'euros de les aportacions que va realitzar el 2008 i 2009, amb càlculs erronis que ara obliguen a retallar la consignació estatal per al 2010. Aquest desfasament del Govern central, sumat a altres desajustaments previstos en els ingressos calculats erròniament pel mateix Consistori (estimava ingressar per les concessions dels llocs i botigues del mercat cobert 1.800.000 euros, que no han arribat), deixen les arques municipals en una situació complicada. I això ha obligat, entre altres mesures, a concertar un crèdit oficial amb l'Estat (també aprovat ahir) per valor de 1.054.000 euros, per tal de pagar 327 factures d'un total de 126 proveïdors. Dues factures varen ser retirades de la proposta, ja que les contractacions no complien el procediment legal.

A més de la contractació del crèdit extraordinari, l'Ajuntament es planteja altres mesures per guanyar liquiditat, entre les quals la privatització del subministrament d'aigua potable. El ple va aprovar precisament ahir la sol·licitud d'una subvenció del Pla d'Obres i Serveis 2012 per executar un projecte de substitució d'un tram de la canonada d'aigua potable entre el dipòsit de la finca del Tancat i el dipòsit de la finca de la Mina, amb un pressupost de 201.737 euros més IVA.

Va ser precisament durant el debat d'aquest punt quan el portaveu d'Independents, Àngel García, alertà sobre la possibilitat que el projecte suposi el fet d'haver d'invertir en una infraestructura que l'Ajuntament vol privatitzar. Així, allò que el regidor d'Urbanisme, Felip Jerez -que no havia anunciat res fins llavors- va confirmar és que estudien privatitzar l'aigua, encara que assegurà que la millora a la xarxa es tindrà en compte a l'hora de convocar-ne el concurs.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un de tants, fa mes de 9 anys

En Joserra dóna la culpa de les retallades al govern del pacte de progrès. A Inca, a qui se li dóna les culpes del dèficit de l'any passat? També al pacte? Amb aquesta excusa ja comencen les privatitzacions: ara l'aigua, demà la policia local passarà en mans d'una companyia de seguretat, demà passat hauran de vendre patrimoni públic a especuladors... Això és la política del PP aquí i a la resta de l'estat.

Valoració:0menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

I quan no puguin tallar el servei els tallaràn el suministre. Això ha passat fà uns dies a un poble de Mursia,que com que l´ajuntament no pagava, Endesa li va tallar el llum. Això de privatitzar el que és i ha d´esser públic, és el negoci de Madò Coloma.

Valoració:0menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

Amb una gestió MÍNIMA, qualsevol servei d'aigua municipal, no tan sols aconsegueix equilibri pressupostari que li marca la llei, ans superavit. Però hi ha d'haver un mínim d'implicació.
Curiosament, a Pollença, el servei d'aigua que curiosament volia privatitzar el PSOE, ara, integrat a una empresa MUNICIPAL, EMSER, ha tingut un superavit de 842.000€, fent de banc al mateix Ajuntament amb una "donació" al mateix de 409.000€!
Que prenguin mostra.
Clar que així, als regidors privatitzadors no podran cobrar la comissió del nou concessionari.

Valoració:4menosmas
Per Bellinfant, fa mes de 9 anys

I tot deu ser culpa de la malíssima gestió de l'equip anterior, naturalment, Rafel Torres hauria de demanar la compareixença inmediata de Pedro Rotger per explicar la desastrosa situació econòmica de l'ajuntament i exigir responsabilitats polítiques, sense la dolentíssima gestió del govern anterior l'Ajuntament d'Inca podria pagar proveïdors... Ai, no! Que resulta que Torres i Rotger són tots dos del PP, i que Torres era regidor de l'equip anterior... idò així no és culpa de l'equip de govern anterior, deu ser culpa d'en Zapatero, naturalment. Al·lotets!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris