cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Santa Margalida demana un milió d'euros als bancs

L'equip de govern aprova sol·licitar un préstec enmig d'una sessió plenària tensa i plena de confrontacions

32520

El plens de Santa Margalida solen ser dels més moguts de la Part Forana.

P. Castelló

L'Ajuntament de Santa Margalida aprovà dilluns a vespre, en una sessió plenària extraordinària i gràcies als vots de l'equip de govern (Suma pel Canvi i Cxl), sol·licitar a una entitat bancària un préstec de 990.000 euros per poder fer front a despesa corrent. La decisió de l'equip de govern no va ser vista amb bons ulls per l'oposició (PP i Can Picafort Unit), qui els acusà "de fer allò que criticaven quan estaven a l'oposició". Segons Martí Àngel Torres, portaveu del PP, "l'equip de govern no pot dir a principi de legislatura que no sap si podrà fer front a les nòmines del funcionaris i després gastar un milió d'euros en un préstec, quan amb una tercera part de la quantitat del préstec ja n'hi hauria prou per fer front a la situació".

El PP insistí que "part dels doblers que l'Ajuntament rebrà del préstec es destinaran a qüestions que es podrien incloure dins els pressupost del 2012, com són la compra de terrenys, la millora del clavegueram i la revisió de les Normes Subsidiàries". "No sabem què els ha dut a fer-ho, però creiem que s'equivoquen, ja que malgrat nosaltres no estam en contra de la compra de terrenys, el que no poden fer a principi de legislatura és dir que un ajuntament pot funcionar només amb recursos propis".

La reacció del PP no agradà a l'equip de govern. El batle de Santa Margalida, Miquel Cifre (Suma pel Canvi), es mostrà visiblement molest amb les paraules de Torres i digué que el seu equip "només fa feina per solucionar el que vosaltres heu destrossat durant aquests anys al govern, sou uns irresponsables votant-hi en contra". Segons Cifre, "el préstec no suposarà cap despesa extra per a l'Ajuntament i la situació serà reconduïda per l'equip de govern". El portaveu de Convergència, Joan Monjo, per la seva banda, recriminà al portaveu del PP en diverses ocasions que era "un indocumentat" i que "no sabia de què parlava".

Concessió

Un dels punts més conflictius del ple va tenir lloc quan es debatia una moció que presentà l'oposició per demanar la revisió de l'expedient de contractació del servei de mini tren turístic de Can Picafort. La moció arriba després que enguany hagi guanyat el concurs per cobrir el servei una empresa procedent de Catalunya, Carrilets Turístics Catalunya, en lloc de l'empresa de Santa Margalida, Criquet SL, que durant els darrers vint-i-tres anys s'ha fet càrrec del servei.

Miquel Cifre assegurà que l'empresa procedent de Catalunya "era la que segons els tècnics estava millor preparada i reunia unes millors condicions" i va retreure al PP que "en política s'ha de ser seriós i digne, hi ha alguns límits que no es poden traspassar, com donar concessions a qui a vosaltres us agradaria, ja que això té un nom: prevaricar".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris