cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El Govern i El Coso condemnen els “actes violents” a Felanitx

L'Executiu autonòmic qualifica els actes de “vandàlics”, mentre que avui l'Ajuntament durà a terme una reunió amb la Policia per analitzar els fets i decidir les actuacions de l'any que ve

32528

Les autoritats comentaven els fets tot netejant-se, i amb cara riallera.

M. POQUET

El Govern balear i els membres de l'organització de la penya El Coso han estat els primers a mostrar la seva condemna als actes violents de diumenge a Felanitx. El portaveu del Govern, Rafel Bosch, ha estat un dels primers a exposar, en nom del Govern balear, "el rebuig contundent" pels actes ocorreguts diumenge després de la sortida de l'ofici a Felanitx. Una situació que Bosch ha qualificat de "vandalisme", ja que en algun moment "quasi s'hi posà en perill la seguretat d'algunes de les persones".

En el mateix sentit es manifestava el secretari general del Partit Popular a les Balears, Miquel Ramis, qui condemnà i lamentà "els actes violents d'una minoria". Afegí que en "una democràcia moderna i madura no es pot tolerar aquest tipus d'actes contra ningú. Qualsevol tipus de violència és condemnable". Per la seva banda, el batle de Felanitx, Gabriel Tauler (PP), manifestà que avui mateix hi haurà una reunió entre els responsables municipals i els agents de la Policia Local per tal d'aclarir els fets i prendre algun tipus de decisió amb vista a l'any que ve. Segons Tauler, va aclarir que "ara per ara, no descartam res, totes les opcions estan obertes" amb referència al fet que aquest sigui el darrer any que la comitiva segueixi la festa de la penya El Coso i passi per sota del pal·li.

Els gasos i cinc minuts de festa

Tauler manifestà que "és una vertadera llàstima que per cinc minuts, i amb personatges que no es poden comportar, s'espenyin deu dies de festa". A més, afegeix que "crec que una minoria no ha de manar sobre la majoria". Pel que fa a la utilització dels gasos per part de la Policia Local, el primer edil felanitxer manifestà que "els gasos sols s'empraren per part de la Policia quan hi havia una regidora en terra a la qual li estiraven la bossa, un policia també era a l'asfalt i a un altre li estaven intentant prendre la pistola. Fou en aquesta situació quan els policies decidiren emprar els gasos".

El portaveu del PSOE de Felanitx, Antoni Nadal, qui va ser present en tot moment en els actes i que va patir els afectes dels gasos de la Policia Local quan intentava anar a separar gent, manifestava ahir que "demanarem el nom i el número de placa de tots els agent que participaren dels disturbis. Es veu molt clarament en les fotografies i en els vídeos que tiren el flit de manera indiscriminada. També sol·licitarem una reunió amb el cap de la Policia i el responsable polític i els demanarem les responsabilitats que els correspongui, a ambdós, per l'actuació dels agents que se sobrepassaren en l'actuació de diumenge durant les festes de Sant Agustí".
En els propers dies, els polítics felanitxers seran els encarregats d'arribar al fons de la qüestió i esbrinar fil per randa els actes ocorreguts durant la festa.

La penya El Coso

Un cop acabats els actes de diumenge a migdia davant el convent de Sant Agustí de Felanitx, alguns dels membres de la (des)organització -com ells s'anomenen- de la penya El Coso ja feren arribar aquestes paraules: "Volem condemnar de manera enèrgica i profunda qualsevol acte de violència ocorregut a la sortida de l'ofici al convent de Sant Agustí. En un dia com és el d'avui, festa gran a Felanitx, hi pot haver lloc per a les reivindicacions, però no per a la violència. Aquests actes perpetrats per covards, ja sigui portant el mariol·lo d'una penya, anant de paisà o d'uniforme, només pesprestigien una gran celebració molt important per a tota la gent del poble".
Així mateix els membres de la penya manifestaren que un bon exemple de la festa és la presència de l'exrector de Felanitx, Llorenç Lladó, qui fa molts anys que participa de la festa i del pas per sota del pal·li de la penya. També assenyalen que l'única diferència amb els altres anys foren els gasos.

Una dotzena d'afectats van haver de rebre atenció sanitària

Foren molts els veïns que propers a la festa de la penya El Coso després de la sortida de les autoritats de l'Ofici del dia de Sant Agustí es van veure afectats pels gasos emprats per la Policia Local de Felanitx. Així, entre els afectats hi hagué alguns menors, una dona embarassada i molts dels joves més pròxims a la festa. Pel que sembla, més d'una dotzena de persones foren ateses al centre de salut. Així mateix, alguns dels membres de la penya han manifestat que posaren "una denúncia que no va voler ser tramitada per la Policia Local i va haver de ser traslladada a la Guàrdia Civil".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Carles, fa mes de 9 anys

Forma no violenta, però contundent: boicot als actes en què participi gent del PP.

Valoració:4menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

(...) posaren "una denúncia que no va voler ser tramitada per la Policia Local i va haver de ser traslladada a la Guàrdia Civil", diu la notícia. Ho pot fer, la policia municipal, no acceptar a tràmit una denúncia? Crec que això és bastant greu. Avui és aquesta denúncia i demà aneu a saber què és el que no volen tramitar...

Valoració:7menosmas
Per joan de sa montanya, fa mes de 9 anys

MARGALIDA;
"De aquellos polvos, estos lodos", certament. Molts d'anys de deixar que els vàndals, radicals i violents, actuin impunement, mos ha duit tot això!
Per altre banda, "COSO" es una paraula que no existeix dins es diccionari de la llengua catalana, es una paraula castellana...per tant que punyetes predicau?!!
i lo del rector...lamentable, envés de anar de saraus que vagi a visitar malts o pobres!

Valoració:-21menosmas
Per Albert Mateu, fa mes de 9 anys

he mirat totes les fotos i vídeos que surten de la festa del coso d'aquest any i per mes que mir no veig cap violent que no vagi vestit de blau

violència la seva, que no ens facin creure que hem fet allò que no hem fet, per moltes mentires que diguin, molta paciència va tenir la gent d'aguantar la fumigació municipal

Valoració:19menosmas
Per Repetim-ho..., fa mes de 9 anys

http://www.forumdefelanitx.cat/ Estalviem-nos les paraules. Escac i mat.

Valoració:1menosmas
Per Aina, fa mes de 9 anys

Mirau-lo en Juanra si riu, i a la foto d'ahir se'n duia na Maria Salom en volandes. Per cert, ahir em van retirar un comentari d'aquí (després de pocs minuts de penjat), potser pq parlava d'aquest Juanra i del municipal campaner que treballa a Felanitx....
Si mirau a http://www.forumdefelanitx.cat/ veureu si fliten als que volen robar la cartera a la regidora que està pel terra o si o fan d'una altra manera. I la cara del municipal que flita tb es veu ben clarament.
Contrastau les informacions, please.

Valoració:10menosmas
Per de felanitx som, fa mes de 9 anys

A margalida:
llengo, llengo; no llengua. Mira per excemple, tu demanes, "llengo amb taperes" no llengua en paperes"

Valoració:-39menosmas
Per manolete, fa mes de 9 anys

No hem de rebutjar res, l'any que ve mes i millor !!!! Visca es Coso !!

Valoració:-10menosmas
Per margalida, fa mes de 9 anys

"De aquellos polvos, estos lodos". Deixant de banda que es condemnin els actes de violència, el que no poden pretendre els del PP és anar tocant els nassos tot lo dia amb el tema de la llengua i llavors voler esser rebuts amb estora vermella per tot allà on van. Tant de bo que tots trobéssim formes no violentes però contundents de fer-los saber que no per tot són ben rebuts.

Valoració:55menosmas
Per Espera-ser, fa mes de 9 anys

La hipocresia del batle és asoluta. Els del Coso condemnen qualsevol violència. En canvi, les autoritats del PP (i els del Bloc fent d'escolanets d'amen) només la que pugui sortir del poble.
Allò que no té nom és que una festa que no era res abans del Coso ara vulgui ser capitalitzada i dirigida pels polítics, quan l'escridassada a la sortida del Convent es va crear precisament per exercir la crítica als qui comanden, en expressió de la ironia felanitxera. Ara ho voldran "regular" tot i això vol dir restringir la llibertat.
Tanmateix SA QUICA DIU QUE NO! VISCA LA REVOLUCIÓ!

Valoració:34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris