nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Un vot decideix qui serà la Vermadora Major

Xisca Morey es converteix en la màxima representant de les Festes del vermar després d'obtenir 362 vots

32608

Els vermadors d'enguany: Catalina Mascaró, Pedro Moyà, Xisca Morey, Francesc Torrens i Joana Vicens.

m.serra

Només un vot fou decisiu dissabte per escollir la Vermadora Major de Binissalem, que enguany serà representada per la jove Xisca Morey. Morey, que aconseguí 362 suports, estarà acompanyada durant les Festes del vermar per Catalina Mascaró, la segona jove més votada, amb 361 vots, i per Joana Vicens, a la qual elegiren 305 binissalemers. Les tres joves foren les que aconseguiren més sufragis, del total d'onze binissalemeres que es presentaren a les eleccions.
Quant als joves, les eleccions no estigueren tan renyides i Francesc Torrens i Pedro Moyà foren els elegits amb 396 vots i 350 vots, respectivament.

Molta participació
Les votacions d'enguany passaran a la història per ser de les més ajustades, però també per ser de les més participaves, ja que hi votaren 820 persones, 163 binissalemers més que l'any passat. Tal vegada hagi contribuït a augmentar la participació les innovacions que enguany ha realitzat l'Ajuntament i que han possibilitat que, durant la setmana prèvia a les eleccions, tots els qui ho sol·licitaren poguessin votar per internet. De tots els vots registrats, 141 arribaren per la xarxa -xifra que, des del Consistori, esperen augmentar en un futur- i la resta ho feren de manera presencial i mitjançant ordinadors que l'Ajuntament instal·là al Consistori -el matí- i a la plaça de l'Església -el vespre.
Els joves elegits es mostraren molt contents, en especial la Vermadora Major, Xisca Morey, qui digué que no s'ho esperava, "ja que som molt pocs de família". Morey seguirà les passes de la seva mare, que havia estat vermadora anteriorment, i confessà que "és un orgull, perquè és la festa més guapa".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Artigues, fa mes de 9 anys

Enhorabona a Binissalem per aquesta festa. Vaig ser present convidat per uns amics meus i va ser una passada, la gent votant cívicament a través d'ordinadors, reinaba un entusiasme a l'ambient i sobretot com varen assumir els resultats, sou un poble que mostra una identitat que costa ja trobar. Encara ara al.lucin com es va arribar a lo darrer amb empat.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris