cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

La Policia empra gas urticant a les festes de Felanitx

Una allau, en el moment que les autoritats passaven pel baldquí de la penya davant el convent, provocà una brega entre policies i assistents després que un agent els tiràs esprai urticant

32614

Maria Salom fou objecte d'encesos retrets i d'estirades.

G. MAS

La celebració de Sant Agustí ha estat enguany més calenta que mai. El tradicional pas de les autoritats per davall el pal·li d'El Coso, just en haver finalitzat l'ofici al convent, acabà com la processó de Maria. Tocs, coces, empentes i l'ús d'esprai urticant per part de la Policia embrutaren un dels moments més esperats del dia gran de Sant Agustí i indignaren molts dels participants.
Devers la una del migdia, quan els Cavallets acabaven de dansar davant el convent, els membres de la penya El Coso ja tenien preparat el famós pal·li de domàs per on és costum que passin les autoritats. El batle, Biel Tauler; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company; la consellera insular de Medi Ambient, la felanitxera Catalina Soler; i la resta de regidors de la Sala es disposaven a complir amb la tradició.
Com és habitual, els polítics foren banyats, embrutats amb farina i reberen algun insult, alguna provocació i alguna estirada, però el pas de Maria Salom, Biel Tauler i Catalina Soler fou molt accidentat. El motiu és que es creà una allau que encengué la metxa dels incidents, després que un agent de la Policia Local tiràs esprai urticant a uns membres d'El Coso i a altra gent present devora el pal·li.
A partir d'aquest moment, els efectius de la Policia Local i de la Guàrdia Civil entraren uns minuts en una batalla amb els membres de la penya i amb altres veïns. Els polítics es varen veure enmig de brega. Biel Tauler i Catalania Soler no podien amagar la indignació pels incidents, que el primer edil atribuí a "gent de fora poble" i amenaçà de tancar-lo en futures celebracions. Salom, que durant els aldarulls rebé la protecció del batle i del regidor Joan Ramon Vidal, i el conseller Biel Company varen abandonar de cop la vila i diversos membres d'El Coso anunciaren accions legals contra l'agent que tirà gas urticant tot i la presència d'infants.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Vador, fa mes de 9 anys

Maria Salom: va votar a favor del tancament de RTVM.
Catalina Soler: va votar a favor del tancament de RTVM.
Biel Tauler: va dir que no tenia clar que el català hagués d'esser un requisit a l'Administració.

Valoració:16menosmas
Per adios cataluña cc aa, fa mes de 9 anys

libertad libertad, sin ira , libertad y si no la hay, querido martorell, sin duda, LA HABRÀ.
molts de petonets

Valoració:5menosmas
Per martorell, fa mes de 9 anys

meam al.lots deixau-vos de dois, aviat aconseguirem els nostres paisos catalans !!!

Valoració:-7menosmas
Per martorell, fa mes de 9 anys

ido a mi ni em toca´ra cap metge que no sigui catalá, ni en broma nanu

Valoració:-9menosmas
Per martorell el pannca, fa mes de 9 anys

jejeje ahora todo el mundo es martorell jaja martorell per amunt , martorell estelat per avalll

Valoració:-7menosmas
Per martorell*ojete, fa mes de 9 anys

Martorell, te repites más que el ajo. Eres muy cansino, hijo

Valoració:-9menosmas
Per martorell*ll, fa mes de 9 anys

No entrem en diàleg amb els qui envien comentaris en espanyol. Només volen mortificar i provocar; per tant, no hi ha pedagogia que hi valgui. No es mereixen que els facem gens de cas: ni manetes vermelles ni respostes, encara que costi d'aguantar-se; es desqualifiquen tots sols. A més, n'hi ha que es dediquen a la guerra bruta de la suplantació de nicks, com l'anterior.

Valoració:50menosmas
Per martorell, fa mes de 9 anys

Hay que tener mucho cuidado con estas actitudes violentas y fascistas, y más cuando vienen de gente tan joven. Afortunadamente son solo una minoria, aunque sus ladridos hacen mucho ruido.

Valoració:41menosmas
Per mall, fa mes de 9 anys

ESPremedora

Valoració:12menosmas
Per mall, fa mes de 9 anys

ESPoliació

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris