cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

El jovent estima la terra

Prop de 200 al·lots participaren en la primera Marxa Jove pel territori entre Sant Joan i Montuïri. La caminada reivindicativa demanà respecte per l'Illa

Passa a passa per demanar la protecció i la conservació del territori de Mallorca. Prop de 200 persones participaren ahir en la primera Marxa Jove pel territori, una caminada reivindicativa entre Sant Joan i Montuïri convocada per una quinzena d'entitats juvenils de l'Illa.

A partir de les 19 hores, els joves començaren a caminar per conscienciar de la importància de preservar la terra. Amb senyeres de cada poble i banderes verdes amb una Mallorca blanca i acompanyats per la música de les xeremies, els assistents iniciaren l'excursió festiva.

Això no obstant, la tria del lloc de la passejada serví, a més, per denunciar el Pla de carreteres, que "amplia desmesuradament les antigues vies, destrueix el paisatge de les comarques i fomenta l'especulació en els pobles petits".

Una vegada a Montuïri, dos representants de les entitats juvenils llegiren el manifest de la passejada. Ho tenien clar: "Volem desbancar aquells qui ens acusen de no mobilitzar-nos per a res", digueren. També aprofitaren per demanar "una actuació ferma per un Pla Territorial de Mallorca realment sostenible, sense nous camps de golf, ni urbanitzacions, ni autopistes". La marxa acabà amb un sopar de pa amb oli i les actuacions previstes de Biel Majoral, Pep Suasi i Es Reboster.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per miquel rossello, fa mes de 9 anys

visca la terra!

Valoració:-2menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys

Dídac, que aquest discurset vostre ja no el se creu ningú. Tots ho sabem qui hi ha darrera aquestes pallassades. Del moviment social i altres herbes només te diré una cosa: fora subvencions, i així veurem ben clar quants col·lectius de bon de veres queden. molt bé per la mani i per fer creure a un parell de dotzenes de jovenets que la Mare de Déu nom Joana, però la realitat va per altres indrets. Per cert, això de "estimar la terra", qui coneix un poc d'aprop fora vila sap ben bé que només solia estimar-se una terra quan l'amo la volia vendre per fer... el que sigui. Mal titular, company!

Valoració:3menosmas
Per Alexandre, fa mes de 9 anys

Les banderes verdes amb una Mallorca blanca al centre em pareixen una molt bona idea! D'on les han tretes? Estaria bé utilitzar-la per a altres manifestacions semblants.

Valoració:4menosmas
Per Dídac, fa mes de 9 anys

@Biel Precisament no ha estat promoguda per partits. Has vist ses entitats que l'han convocada?

Saps res sobre es moviments socials i ses organitzacions juvenils de sa teva illa?

Valoració:15menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys

Quines beneitures! Què saben aquest 4 jovençans del que és realment la terra? Pura comedia promguda pels partits que quan governen fan igual o pitjor dels qui ara comanden.

Valoració:-28menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys

Quines beneitures! Què saben aquest 4 jovençans del que és realment la terra? Pura comedia promguda pels partits que quan governen fan igual o pitjor dels qui ara comanden.

Valoració:-25menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

Jo reivindicaria que hi posin molts d'arbres,sa vegetació amaga sa amplaria y fa que sa carretera sigui menys visualment impactant.Aixi mateix, hem de oblidar que una bona carretera facilita sa circulació y es trasports de mercaderias y personas,an es mateix temps que millora sa seguretat de totom.Tota millora té un contrapunt,llavors ho posam a sa balanca de ses conveniencias''generals,no tan sol deuns cuants'' y amem que surt.Hiá que demahar-ho a totas ses families que tenen algun mort per accident degut a ses condicións de ses carreteras comarcals de ses illes.

Valoració:-20menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 9 anys

Aquestes marxes tan molt bé i són part necessària de la reivindicació. Però el que hem de fer és exigir, d'una banda, que els partits minoritaris se deixin de caïnismes i facin un front comú contra els partits estatalistes i espanyolistes i, de l'altra, vagin a votar.

Valoració:8menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 9 anys

Aquestes marxes estan molt bé i són part necessària de la reivindicació. Però el que hem de fer és exigir, d'una banda, que els partits minoritaris se deixin de caïnismes i facin un front comú contra els partits estatalistes i espanyolistes i, de l'altra, vagin a votar.

Valoració:11menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

Ben d'acord amb tu, "Caproig", el que intento expressar és que hi ha bons motius per expressar l'indignació, no tan sols a la Plaça Espanya, el menyspreu a una cultura i una terra n'es un de bonissim.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris