cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

El jaleo omple ses Salines de cavalls i festa

La Festa del cavall tornà a ser un èxit de participació entre bots, corregudes i gin amb llimonada a la plaça

32770

Els assistents gaudiren de valent amb els bots dels cavalls.

Jaume Lladó(J.Lladó.)

Els saliners tenen passió pels cavalls i així ho demostra la catorzena edició de la Festa del cavall, un acte que comença a agafar cos de tradició i que té les seves arrels als pobles de Menorca, que, sempre mantenint les distàncies, celebren els seus jaleos i caragols en les festes patronals de l'estiu.

Tot i que ses Salines i Menorca no tinguin gaire coses en comú, els cavalls, els bots, les corregudes i el gin amb llimonada d'ahir vespre els juntaren més que mai. Un any més, l'Agrupació Cavallista de ses Salines organitzà aquest acte, que tornà a omplir els carrers més cèntrics del poble amb una gentada que cada any assoleix un nou rècord d'assistents.

La celebració, una còpia dels tradicionals jaleos menorquins, començà devers les vuit de l'horabaixa amb l'arreplegada dels Caixers per les diferents cases del municipi. Una vegada que tots els Caixers estaven concentrats, es desplaçaren a la plaça de Sant Bartomeu i al carrer del Batle Andreu Burguera per començar els espectacles. A l'hora de tancar aquesta edició, la Festa del cavall transcorregué sense cap tipus d'incident, gràcies a l'augment de les mesures de seguretat que s'hi apliquen des de fa uns anys.

L'esclafit

Amb tot, l'esdeveniment començà enmig dels bots dels genets amb els cavalls. Així, les curses emocionaren molts dels presents i l'adrenalina pujava cada cop amb més insistència. Hi hagué bots espectaculars i algunes corregudes que foren molt aplaudides pels amants del món del cavall perquè, comprensiblement, a ses Salines no n'hi manquen.

Així mateix, la festa estava regada en tot moment de gin amb llimonada. En qualsevol cas, i com sempre, hi hagué queixes, sobretot perquè el lloc on es desenvolupa la festa és la part antiga del poble i la zona on es concentra la majoria de comerços i restaurants de la localitat. Alguns consideren que aquest acte s'hauria de traslladar a un altre indret del municipi, com ara la zona pròxima al cementeri, per evitar molèsties.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Accumpinceple, fa mes de 6 anys

8趷

Valoració:1menosmas
Per Stoolozob, fa mes de 6 anys

8趷

Valoració:1menosmas
Per Barbut., fa mes de 9 anys

Ara, els gonelles del "Círculo" i els seus aliats espanyolarros, diran que això dels "jaleos" també és un costum, com els castellers, importat de fora Mallorca.
I parlaran de la defensa numantina "de lo mallorquín", en castellà, naturalment...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris