nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Els consellers es mobilitzen contra els actes vandàlics

Inicien una recollida de firmes per mostrar-ne el rebuig i demanar que tanquin de nit el cementeri

122462

Els consellers troben que "de nit s'ha de tancar el cementeri per no donar facilitats als desaprensius".

M.A.

Els residents de Consell no volen que es tornin a repetir els actes vandàlics que es dugueren a terme al cementeri el cap de setmana. Per aquest motiu, han començat a recollir signatures per demanar a la Sala que tanqui el recinte de nit i, de retruc, mostrar malestar i rebuig pels incidents succeïts. Miquel Vidal, un dels principals afectats per la destrossa que patiren diferents tombes, parla amb contundència: "Això no es pot consentir i s'hi ha de posar fre d'una vegada". Els veïns asseguren que "no és el primer pic que el cementeri es desperta amb danys, però ara s'ha traspassat ja qualsevol límit i l'Ajuntament hi ha d'intervenir".

Els ciutadans sol·liciten a la Sala que "en tocar fosc, tanqui amb pany i clau aquest espai i hi estableixi un horari de visites per no donar més facilitats als desaprensius". Els perjudicats tenen un altre motiu de preocupació, perquè no saben qui assumirà el cost dels desperfectes. En aquest sentit, Miquel Vidal recorda que "encara que el cementiri sigui municipal, actualment el Consistori de Consell, com totes les administracions municipals de l'Illa, passa dificultats econòmiques i segurament haurem d'acabar pagant els qui hem vist danyades les nostres pertinences".

Compromís

Per la seva banda, l'Ajuntament assevera que estudiarà "la demanda dels veïns" i confessa que es plantegen "tancar el cementeri de les vuit del vespre a les vuit del matí". El batle, Andreu Isern, ha anunciat que l'equip de govern té pensat aplicar algunes mesures durant la Fira del vi, un esdeveniment que té lloc el mes d'octubre, per evitar massificacions que puguin derivar de nou en incidents. La de restringir de nit l'accés al municipi en pot ser una.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris