nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Desperfectes a les làpides de Consell

El batle apunta que un grup de vàndals va ocasionar les destrosses al cementeri durant la celebració de la Nit Jove

33334

Ahir dematí, la brigada municipal en va recollir els fragments per "evitar problemes als visitants".

M.Abrines

Un grup de vàndals va provocar, durant el cap de setmana passat, un seguit de desperfectes al municipi de Consell. La zona més afectada per les destrosses va ser el cementeri municipal, on ahir dematí es trobaren quinze làpides rompudes. El batle del municipi, Andreu Isern, relaciona els fets amb la celebració de la Nit Jove de divendres, emmarcada dins les festes de Sant Bartomeu."Consell s'ha despert commogut. No ens havia passat mai i ha sabut molt de greu als veïns", explicà Isern.

Els vàndals també provocaren desperfectes als cotxes del residents. En concret, un conseller denuncià que li havien romput el vidre del darrere del vehicle i altres veïns que els havien arrabassat els retrovisors. Al cementeri, els vàndals varen ocasionar desperfectes a quinze làpides situades a la part vella. La brigada municipal va recollir ahir dematí, a les 10 hores, les plaques de pedra on hi havia gravats els records dels difunts per poder fer-ne l'atestat. "Hem retirat les restes per evitar problemes amb els visitants al cementeri i s'han indexat perquè els familiars les puguin venir a cercar a l'Ajuntament", explica el batle.

Massa gent a la festa

Els actes vandàlics varen produir-se durant la nit de divendres a dissabte, quan se celebraven els concerts de la Nit Jove, emmarcats dins el programa de les festes de Sant Bartomeu. L'assistència de joves a Consell durant aquella nit va superar, segons explica Isern, les 4.000 persones, "la qual cosa ens fa plantejar-nos si val la pena organitzar més actes destinats al públic juvenil". A més, explica Isern, "durant el cap de setmana no es va poder aplicar l'ordenança contra la botellada. Hi havia massa gent". Per aquest motiu, els fets de divendres han provocat que la Sala es plantegi tancar el municipi durant les celebracions més concorregudes i "deixar que només hi passin els residents", explicà Isern.

Botellades als afores

Consell s'uneix així a la llista de municipis que denuncia la massificació de joves que fan botellada als afores del poble durant les festes populars i que causen desperfectes. Per solucionar-ho, Consell es planteja, com ja han fet Alaró, Montuïri i Biniali, restringir l'entrada del trànsit a les pròximes celebracions populars. A més, "l'any que ve es proposarà disminuir les festes per als joves per evitar atraure més públic del que ens podem permetre", conclogué Isern.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per consell, fa mes de 9 anys

El año pasado se le advirtio al Ayuntamiento de que podian pasar cosas como estas (y menos mal que no han sido peores). Ahora ese mismo Ayuntamiento es tan cínico de que se atreves a dar la idea de suprimir las multitudinarias fiestas nocturnas del año que viene... Me pregunto yo ¿Porque no tomó el Ayuntamiento las medidas oportunas para que este año no se llegara a esta situación?.¿Fué un paripé la aprobación de la ordenanza en contra del botellón, si no la supieron hacer cumplir? Me remito a http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/07/31/ayuntamiento-consell-aprueba-ordenanza-impone-sanciones-botellon/691161.html

Valoració:1menosmas
Per joa de sa montanya, fa mes de 9 anys

No diguis mes animalades "xusma", deus esser un d'aquests malaltissos obsesius "anti Espanya"...Aquest vandalisme no te res a veure amb Espanya, catalunya o Mallorca, Això es el resultat d'una educació sense cap tipus de valor,producte d'aquest sistema politic podrit de cap a peus,

Valoració:7menosmas
Per Cívic, fa mes de 9 anys

Les destrosses no es descibriren fins dos dies després de la Nit Jove, i això que cada dia hi entra i hi surt gent del cementeri de Consell per anar a visitar les seves tombes. Crec que s'ha de fer una investigació seriosa en aquest tema, no fos cosa que la "gamberrada" fos feta per una colla d'incontrolats i descervellats que no tenbien res a veure amb la Nit Jove, encara que no es poden permetre tampoc els aldarulls fets al poble la nit del divendres passat. Potser una cosa no estigui relacionada amb l'altra, encara que si una "gamberrada" es grossa, l'altra encara ho és més. Aquesta és la vertadera crisi actual: la crisi de valors.

Valoració:2menosmas
Per Xurma, fa mes de 9 anys

Mentre seguim formant part d'Espanya i continuïn arribant immigrants espanyols en massa, el vandalisme i les profanacions no faran res més que créixer a Mallorca i de cada vegada s'aniran estenent més i més a tots els pobles. Teniu-ho ben present, això, amants d'Espanya.

Valoració:-4menosmas
Per MJ, fa mes de 9 anys

El que jo crec és que aquesta gent no hi tenia ningú enterrat en aquest cementeri. A bon entenedor...

Valoració:1menosmas
Per consellera, fa mes de 9 anys

És molt trist i miserable divertir-se d'aquesta manera! On és el sentit comú?

Valoració:3menosmas
Per PEP TRIST, fa mes de 9 anys

Això és el que saben fer els joves d'avui? Aquesta és la seva manera de divertir-se? Lo del botellot és una guarrada, però destrossar tombes ja és massa. El món està ben podrit. La humanitat ja no té futur. De bades poden prohibir, la majoria dels joves no esan educats en els valors més essencials i aquestes en són algunes conseqüències. Requiescat in pace, humanitat.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris