nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Els vàndals arriben als qanats abans que la rehabilitació

El PSM reclama al Govern que restauri el bé patrimonial inquer

33302

Antoni Rodriguez assenyala una llosa del portal dels ganats en terra.

Antoni Pol(A.Pol.)

Un vàndal o un grup de vàndals han fet malbé el portal que dóna accés als qanats àrabs de la font de la Canaleta, a Inca. Els actes vandàlics -han tirat en terra la llosa de pedra superior del portal- han arribat abans que la rehabilitació del bé patrimonial, projectada i anunciada però no executada. Els qanats són un sistema de galeries subterrànies construïdes entre els segles X i XI que recullen aigua de pous i la condueixen a la superfície. Situats a l'indret del camp d'Oca, just al costat del nou centre de salut, abastiren d'aigua Inca durant segles. Complien la funció de font de la vila.

El portaveu del grup PSM-IniciativaVerds a Inca, Antoni Rodríguez, denuncià que "encara no s'hagi executat" el projecte de rehabilitació dels qanats (monument declarat Bé d'Interès Cultural) que l'Agència balear de l'aigua i de la qualitat ambiental (Abaqua), organisme dependent del Govern, redactà fa gairebé un any. Segons Rodríguez, la rehabilitació del BIC -que està pressupostada en 65.000 euros- està aturada, des d'abril, en espera d'una signatura. Així mateix, Rodríguez criticà que "havent-hi una partida pressupostària habilitada, el Govern permeti que el projecte "continuï aturat", així com els doblers que té previst destinar-hi. El líder nacionalista considera que, en temps de crisi, aquest fet és "especialment greu".

Brutor i grafits

A banda de la llosa del portal, que algú ha tirat a terra, l'accés als qanats està ple de brutor i grafits. Aquesta situació no és nova, però s'ha agreujat d'ençà de la construcció del segon centre de salut i la urbanització de nous carrers. Des d'aleshores, accedir als qanats -bé patrimonial desconegut per la majoria d'inquers- és molt més fàcil que abans. Cal recordar que el PSM reclamà, ara fa un any, que s'habilitàs la zona verda que hi havia projectada davant.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xurma, fa mes de 9 anys

Mentre seguim formant part d'Espanya i continuïn arribant immigrants espanyols en massa, el vandalisme i les profanacions no faran res més que créixer a Mallorca i de cada vegada s'aniran estenent més i més a tots els pobles. Teniu-ho ben present, això, amants d'Espanya.

Valoració:0menosmas
Per Jm, fa mes de 9 anys

censura de les opinions, això és el periodisme de PSM=Dbalears.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris