cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

“Volem una urbanització coherent amb Mallorca i la seva població”

33094

A la foto, joves integrants de les formacions que donen suport a la Marxa jove pel territori.

J.Torres

Marcel Pich, portaveu de la Comissió de la Marxa jove pel territori, explicà ahir en primera persona els darrers preparatius i les previsions de la primera Marxa jove pel territori, que es durà a terme el proper dia 27 d'agost entre dos pobles del Pla mallorquí, Sant Joan i Montuïri, i tindrà un caràcter entre reivindicatiu i festiu alhora. Aquesta mobilització és un exemple de la iniciativa del jovent per preservar l'Illa.

Com es gestà la convocatòria d'una marxa com aquesta?
La idea de fer una marxa reivindicativa no és nova, a Mallorca se n'han fetes moltes ja. Nosaltres ens hem limitat a reproduir-la per aquesta causa. Inicialment, vàrem pensar que ens vindria de gust fer una excursió i, al final, tot acabà en l'actual mobilització entre els pobles de Sant Joan i Montuïri.
Per què arriba la protesta ara i no fa mig any, quan hi havia l'altre Govern?

El moment polític és indiferent perquè l'especulació a l'Illa és una constant des dels anys 50 amb el boom turístic. Ha arribat ara, a l'estiu, perquè molts de nosaltres som joves i estudiam fora de l'Illa. Aquesta època és bona perquè molts encara som aquí i hi podem participar. Tot i així, cal recordar que la marxa és oberta a tothom que pensi com nosaltres i comparteixi la causa, independentment de l'edat.
Hi haurà més caminades com la del proper 27 d'agost?
Voldríem que es repetís si resulta tot un èxit. El que tenim pensat, de moment, és que es tracti d'un esdeveniment anual i que es faci en les mateixes dates. A més, no ens volem limitar al Pla de Mallorca, tot i que pensam que aquesta zona serà la propera a caure sota l'especulació i, per aquesta raó, la primera marxa serà per allà. Els propers anys podrà ser per la Tramuntana o per altres bandes. Volem que la imatge de Mallorca sigui la seva imatge natural i no la dels camps de golf i les grans urbanitzacions i cases a la vorera de la mar, una illa sostenible, i això engloba tot el territori i per això seran necessàries més protestes.

Quin nombre de participants pensau que hi podreu congregar, quines són les previsions?
És mal de dir, perquè serà la primera organitzada per nosaltres i, a més, no tenim el suport de cap institució. Tanmateix, esperam que sigui tan multitudinari com sigui possible. Així mateix, ens acompanyarà un dispositiu de seguretat amb una ambulància i una patrulla. Pel que fa a després de la caminada, és previst un sopar a la fresca i diferents actuacions musicals d'artistes importants de l'Illa que comparteixen la nostra causa. Voldríem que la iniciativa es difongués perquè així s'hi apuntàs el màxim de gent.

Només us preocupen les carreteres i els camps de golf? Quina opinió us mereixen els trens, que també causen impacte paisatgístic?
Pensam que el bon manteniment de les infraestructures és important i que els trams perillosos s'han d'arreglar, però això no implica que quan es reformi una carretera s'hagi d'ampliar a tres carrils, com es comença a fer al Pla, amb els seu corresponent impacte urbanístic. Volem una urbanització coherent amb l'Illa i la seva població. Totes les iniciatives ecològiques són bones, el tren n'és una, malgrat l'impacte paisatgístic. És bo que hi hagi més transport públic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mateu, fa mes de 9 anys

Sou els joves el futur i sou vosaltres els pròxims hereus de la nostra terra.
Coratxe i força

Valoració:15menosmas
Per 456, fa mes de 9 anys

Molt bona iniciativa, endavant!!llàstima però que el portaveu sigui "un personatge" com en Marcel Pich!

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris