cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

La viabilitat de les plantes de compostatge, en qüestió

El Consell no descarta tancar-ne alguna, però es compromet a mantenir el servei de recollida de restes de poda. El batle de Maria atura el procés judicial

33018

Imatge d'arxiu de la planta de compost d'Ariany.

ULTIMA HORA

El Consell podria tancar alguna de les tres plantes de fabricació de compost que operen a Mallorca. "No ho descartam, ho estudiarem", manifestà ahir la consellera insular de Medi Ambient, Catalina Soler, en una visita que realitzà a la planta de triatge d'Alcúdia i a les tres de compost ubicades a sa Pobla, a Ariany i a Felanitx. Soler admeté que aquestes plantes causen problemes als veïns dels municipis on estan situades. "Els batles ens han traslladat una sèrie de reivindicacions i mirarem de donar-los una solució", s'explicà la consellera. Aquestes demandes estan relacionades amb les males olors que desprenen les plantes.

De fet, els veïns de Maria de la Salut, poble al qual arriba la pudor de la planta d'Ariany, recolliren ara fa un any un miler llarg de signatures reclamant-ne el tancament. El ple de Maria també aprovà, mesos enrere, interposar una demanda contra el Consell de Mallorca i contra l'empresa que gestiona la planta arran de les males olors. Això no obstant, l'Ajuntament ha decidit ara aturar el possible procés judicial, tot esperant que el nou equip de govern del Consell els doni una solució.

Així mateix, Soler s'entrevistà a la planta de sa Pobla amb un veí del municipi que, segons la consellera, ja ha posat una quarantena de denúncies motivades per les molèsties que causa la infraestructura. Biel Serra, batle de sa Pobla, digué que la planta de fabricació de compost era un "problema històric que fa més de vint anys que tenim".

Recollida de restes de poda

Davant el possible tancament d'alguna planta, Soler recalcà que "el Consell es compromet a facilitar que els ciutadans hi puguin deixar les restes de poda". El servei es continuarà prestant", hi insistí. Cal recordar que el compost es fabrica barrejant els fangs sobrants de les depuradores d'aigües residuals amb restes de poda, entre altres materials.

Estudi de costs

Per una altra banda, la consellera insular de Medi Ambient anuncià que la institució encarregarà un estudi dels costs que genera la gestió de les plantes a fi d'optimitzar els recursos públics que s'hi destinen. En aquest sentit, s'ha de dir que les tres plantes de fabricació de compost són gestionades, mitjançant una concessió pública, l'empresa Tirme.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Assumpta, fa mes de 9 anys

És ben evident que per aquesta gent governar és igual a fer tancamets o rebaixes de i als treballadors. És així com se supera una economia amb gran dificultats?

A mi molts votants del pp d'aquí en varen eixordar dient -me que ells, els del pp renovat, serien capaços de remontar la situació econòmica perquè maximitzarien els recursos i crearien llocs de feina!

Valoració:2menosmas
Per Nofre, fa mes de 9 anys

no méstranya que no vagi be el compostatge si ho porta la mateixa empresa que porta la incineradora. Si el problema es que tot el compostatge i el reciclatge van en detriment de les tones a cremar i deixa de fer ingressos suculents de 127 euros per tona cremada.

Nofre

Valoració:3menosmas
Per Joan P., fa mes de 9 anys

Es a dir, que no es tanquen per motius econòmics, sinó perquè això del compostatge sona massa ecologista s'és incapaç de lluitar contra les males olors. Ara, en comptes d'aprofitar les restes de poda, cap a la incineradora de Son Reus, s'ha dit! o, pitjor, a les bardisses, llançades pels particulars.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris