nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Els hotelers i l'Ajuntament de Sóller discrepen sobre la qualitat de l'arena

El sector disposa d'anàlisis que la donen per bona, mentre que l'Ajuntament en vol fer unes altres

33432

L'abocament d'aquests sediments, autoritzat per Costes, es va fer el mes d'abril.

Ll.Garcia

Al Port de Sóller hi ha preocupació pel suposat mal estat de l'arena de la platja anomenada de Can Generós, que va ser "regenerada" per Costes la primavera passada mitjançant sediments que Ports de Balears havia dragat de la rada portuària. Va ser el batle, Carles Simarro, el primer que va denunciar el mal estat d'aquesta zona i acusà l'anterior equip de Govern d'haver consentit la utilització d'aquests materials. El fet és que la denúncia del batle no estava avalada per cap analítica, però sí per moltes queixes d'usuaris que s'havien topat amb ferros i vidres en aquesta parcel·la. La notícia va causar un profund malestar a l'associació hotelera de Sóller per la mala imatge que suposà per a la promoció turística.

Analítica

Per tal de calmar la gent amb la notícia negativa, sortida en plena temporada, fa setmanes l'associació decidí encomanar una analítica completa, els resultats de la qual encara no han estat donats a conèixer oficialment però sí posats en coneixement de la Sala, que ahir havia de comunicar-los. Això no obstant, el regidor de Medi Ambient, Joan Ruiz, descartà ahir que donàs aquesta "notícia". Segons Ruiz, "sembla que aquesta analítica, realitzada fora de Mallorca, desmentiria el mal estat de l'arena, però a la Sala ens agradaria disposar d'unes analítiques pròpies per estar més tranquils, per la qual cosa ja m'he posat en contacte amb la UIB per si ells les podien fer". Ruiz recorda que "diguin el que diguin les analítiques de l'associació hotelera "les queixes dels usuaris de la platja pareixen fonamentades". Pel regidor, "si hi ha objectes enterrats dins l'arena no és un problema gaire gros, perquè té solució amb un filtratge de l'arena fins a certa profunditat".

Però el problema principal, recorda el regidor, "és que els usuaris han denunciat que l'arena taca de vermell, la qual cosa no és normal, ja que podria ser a causa d'alguna substància que hagués quedat present de la zona d'on procedeix el sediment". El titular de Medi Ambient es mostrà prudent i assegurà que "el que hem de garantir primer és que els usuaris no es vegin perjudicats". Fonts properes a l'associació hotelera afirmen que els resultats d'aquestes proves, fetes per un laboratori de Tarragona, realment confirmen que l'arena d'aquesta platja és apta per a l'ús que se li dóna .

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris