nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Els Cossiers d'Alaró honoren el patró

El municipi posa punt final a les festes de Sant Roc, enguany marcades per l'absència de mestre Perico

33398

Els Cossiers foren ahir els protagonistes principals.

m.serra

Després de dues setmanes de festa, Alaró posà ahir punt final als actes en honor del patró, Sant Roc, i ho féu per la porta gran amb el tradicional ball dels Cossiers. Ja fa denou anys que el poble gaudeix de nou de l'ancestral dansa després que el 1939, amb l'arribada de Franco al poder, s'hagués prohibit. Durant tot el matí, els components de la colla, set comptant-hi la Dama, recorregueren la localitat amb el dimoni i els xeremiers i, tal com marca la tradició, actuaren davant les cases d'excossiers o de gent relacionada amb la celebració, com ara la del batle, Joan Simonet.

Enguany, el secular ball ha estat marcat per l'absència de mestre Perico, Pere Ferragut, l'únic integrant que quedava viu de la generació de cossiers que dansaren per darrera vegada el 1939. Per Sant Roc, i malgrat l'avançada edat, mestre Perico interpretava amb els joves el ball de l'Embull, un dels més complicats. Els membres actuals del grup tingueren un petit record per a ell mitjançant una fotografia seva mentre actuaven i, a més, lliuraren als familiars una camiseta dels Cossiers.

Correguda

Una vegada acabat l'itinerari, la colla mateixa encetà la competició de joies amb una correguda que guanyà Pere Reynés (un dels Cossiers roses) i s'endugué a casa una ànnera. A l'horabaixa, el programa continuà amb una missa a les set dedicada al patró. Un correfoc hi posà el colofó.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris