cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

L'antic viver de peix de la Colònia de Sant Pere, en perill

Tomeu l'Amo, resident d'aquest nucli costaner, és qui ha fet el crit d'alarma davant la passivitat de Costes i de l'Ajuntament

33392

L'acció reivindicativa i plàstica es mantindrà al passeig de la Colònia uns dies per advertir-ne la gent.

V.B.S.

El patrimoni etnològic marítim de les nostres illes és sovint ignorat. Aquest és el cas de l'antic viver de la Colònia de Sant Pere, una construcció per guardar-hi el peix viu una vegada que els pescadors havien arribat a port i que es va veure afectada per un temporal que en va desmuntar el capell. Ha estat Tomeu l'Amo qui ha agafat la bandera de reivindicar el manteniment d'aquesta barraca. L'estructura actual formava part d'un conjunt de tres vivers semblants i que donen nom al lloc. Aquesta petita construcció instal·lada ran de mar té la part inferior dins l'aigua, amb petites encletxes que serveixen perquè hi entri l'aigua però no en puguin sortir els peixos ni les llagostes que s'hi guardin.

Solució

Tomeu ha decidit envoltar l'espai de creus i posar-hi una cinta de plàstic per cridar així l'atenció sobre el perill de mort de la barraca. Segons manifesta, vol que "aquesta acció reivindicativa i plàstica sigui un avís seriós per a les institucions, perquè el Departament de Costes i l'Ajuntament se'n passen mútuament la patata calenta i ningú no hi fa res".

L'Amo assegura que "restaurar aquesta construcció no és qüestió de doblers, sinó de voluntat", atès que "seríem molts els residents de la Colònia que perdríem una hora o dues per ajudar a adequar aquest conjunt". Aquests vivers, els dos ja perduts i el que encara s'aguanta, formaven part de l'antic mollet de la Colònia, que fou destruït per construir-hi el port nou. Ja fa alguns anys que el regidor d'IV Guillem Caldentey, ara a l'equip de govern d'Artà, també denuncià la degradació constant d'aquest element patrimonial i d'altres de la costa artanenca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris