nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Les monges se'n van de Lloseta

Les tres religioses que queden al convent, i que partiran el setembre, han decidit deixar de prestar servei a l'Església per la seva “avançada edat i la falta de vocacións”, segons sor Francisca

32874

El convent de les monges, ubicat al carrer de Sant Llorenç, també acull el servei de Càritas.

M.A.

El convent de les monges franciscanes de Lloseta tancarà definitivament abans que s'acabi el mes d'agost. Així ho anunciaren sor Francisca, sor Eulàlia i sor Pietat, que seran les darreres inquilines del convent. "L'avançada edat de les religioses, i la falta de vocació, no ens deixa cap altra opció que tancar", explica sor Francisca. Tot i que les religioses encara esperen conèixer amb exactitud quin serà el seu proper destí, sor Francisca creu que "la propera passa segurament és cuidar dels familiars". Així, la superiora es mostra preocupada pel futur de l'edifici -al carrer de Sant Llorenç-, ja que, fins avui, també alberga el servei de Càritas.

El rector de Lloseta, Juan Manuel Cózar, ja ha avisat durant la missa de la finalització del servei que realitzen les monges a l'Església, com ara les tasques de preparació d'elements litúrgics i obrir i tancar el temple. "És decisió seva i, des de la parròquia, es respecta", explica Cózar. Tot i així, reconeix que ara caldrà reorganitzar aquestes tasques, que, durant les darreres setmanes, ja han realitzat diferents fidels. Des de l'Ajuntament també s'ha previst realitzar un acte d'homenatge a les tres darreres monges del poble. Tot i que, en un principi, s'havia pensat de fer l'acte durant les properes festes patronals, s'estudia la possibilitat de fer-lo en les properes setmanes.

El convent de les monges franciscanes es va fundar fa 150 anys i les primeres tasques de les religioses foren cuidar els malalts i impartir educació als més petits, tasca que durà fins a començament dels anys 90. Des de l'inici, l'edifici religiós ha vist passar 43 superiores, entre les quals s'ha de destacar sor Miquela, que, durant la seva estada en el convent de Lloseta, entre el 1918 i el 1930, va fundar 22 convents i va ser declarada filla il·lustre del municipi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris