nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Montuïri no recollirà el fems sense separar

L'Ajuntament inicia una campanya de vigilància dels residus amb l'objectiu de reduir el rebuig

32786

La recollida selectiva s'inicià l'any 2007 als pobles que formen la Mancomunitat del Pla.

ULTIMA HORA

Amb el propòsit de conscienciar de la importància del reciclatge, l'Ajuntament de Montuïri mou fitxa amb l'inici d'una campanya de vigilància del fems que es treu al carrer amb el sistema de recollida selectiva del porta per porta. Així, els montuïrers tenen en ment reduir la fracció de rebuig que s'obté en la recollida del fems. Aquesta part és l'única que ja no es pot reciclar i s'ha d'incinerar, la qual cosa suposa un cost.

"Volem que es recicli més i es rebaixin els quilos de rebuig. Per aquests motius, començam aquesta campanya d'educació", explicà el batle de la localitat, Jaume Bauçà. Es recorda la divisió de residus, a més dels dies en què s'ha de treure el fems al carrer. Sobretot, l'Ajuntament avisa: "A partir de l'1 de setembre es deixarà de recollir el fems que no estigui ben separat o el que no es tregui el dia que pertoca". "Si hi ha veïns que no han separat bé el fems, les bosses no es recolliran", sentencià Bauçà. Això no obstant, durant la fase informativa d'aquest mes, els habitatges que treguin una bossa mal separada rebran un paper informatiu i la visita dels educadors ambientals per tal d'explicar-los quina és la manera de reciclar correctament.

Contenidors

El primer edil asseverà que una de les primeres passes de la iniciativa ha estat la retirada gradual dels contenidors de fora vila. De fet, aquesta acció ja s'acordà entre els 14 pobles que formen part de la Mancomunitat del Pla. "No hi ha contenidors a fora vila, però potenciam l'ús del punt verd perquè els montuïrers puguin deixar-hi els residus", assenyalà Bauçà. L'horari és de dilluns a dissabte de les 7 a les 19 hores i també s'hi pot accedir per una porta petita fora de l'horari fixat.

S'ha de tenir en compte que el poble genera 19.000 quilos setmanals de rebuig, mentre que les fraccions reciclades arriben als 4.000 quilos. Des del Consistori, es demana als veïns la "implicació i comprensió per intentar minimitzar al màxim la generació de rebuig". També s'alerta que l'aprovació de l'ordenança municipal del fems que en regula la gestió preveu "un sistema d'infraccions i sancions que van des dels 60 fins als 3.000 euros".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marta, fa mes de 9 anys

Pregunta: si un montuïrer no separa així com toca els fems, no recolliran les seves bosses. Quedarà exempt de pagar les taxes de recollides de fems ja que no li'ls recolleixen? De quina manera identificaran les bosses de fems? És possible que algú les deixi a cal veïnat.

Valoració:0menosmas
Per Scaramouche, fa mes de 9 anys

Més fems cap a Palma...

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris