nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Amb okupes, millor

Els veïns es queixen de l'abandonament i la brutor que envaeixen la casa pairal dels Rebassa, a Inca. L'immoble fou 'okupat' i desallotjat fa tres anys

Des del desallotjament, per febrer de 2008, l'abandonament i la brutor han envaït l'antic casal okupa de les Coves, ubicat a Inca, al carrer del mateix nom. Escombraries i restes de runa s'acaramullen a l'entrada de l'immoble i les plantes, que ningú no rega ni poda des de fa anys, sobresurten pel reixat que tanca la propietat. És més que probable que també hi hagi rates.
Curiosament, un dels arguments que s'esgrimiren llavors per procedir al desallotjament de l'Ateneu Llibertari Ses Coves (una casa 'okupada') va ser que l'edifici amenaçava ruïna. Això no obstant, l'Ajuntament d'Inca no ha incoat cap expedient en aquest sentit.

Esfondrament

Fa mig any, un tram de la paret que separa el jardí del carrer es va esfondrar. El Consistori, aleshores, demanà al propietari (l'empresa On The Beach SA, que té la seu a Madrid) que la restituís, però no aconseguí ni tan sols localitzar-la, motiu pel qual el mur va ser reposat subsidiàriament per operaris de la brigada municipal. Ara, després de les insistents queixes dels veïns, la Sala ha ordenat a On The Beach SA que "faci net el solar i podi les branques que pengen damunt el carrer".

Les molèsties derivades de l'abandonament no acaben aquí. Grups de joves han entrat a l'immoble per botar cap a altres propietats. "La Guàrdia Civil només venia quan hi havia okupes i de llavors ençà no apareix", es lamenta un veí. "No em pareix bé que la gent visqui en cases que no són seves, però quan hi eren els okupes estàvem millor", afegeix. L'immoble és l'antiga casa pairal dels Rebassa, una coneguda família inquera. Durant la transició, sortí a subhasta pública i l'adquirí On The Beach SA.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris