cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Advertència a Pollença: el geriàtric municipal incompleix la legalitat

La darrera inspecció del Consell du la Sala a recuperar l'antic projecte de fer una residència damunt el centre de dia

32816

El Consell ha advertit l'Ajuntament de Pollença que la residència municipal per a la gent gran no compleix la normativa actualment vigent .

El Consell de Mallorca ha detectat una sèrie de deficiències a la llar municipal d'ancians de Pollença, que haurà de tancar les portes a mitjan termini davant la impossibilitat d'adaptar-la a la normativa vigent. Encara que la situació no sigui nova, les darreres inspeccions efectuades han portat el nou equip de govern a plantejar la recuperació d'un vell projecte iniciat fa ara dues legislatures i que havia quedat oblidat: habilitar a la planta superior del centre de dia una residència moderna però modesta, ajustada a les necessitats reals del nucli.

El municipi de Pollença disposa també d'un geriàtric de caràcter comarcal obert fa un any a l'antiga urbanització de Llenaire, al Moll, i que és gestionat pel Govern balear. Tanmateix, l'Ajuntament ha continuat fent servei als veïns de Pollença a la vella residència municipal, situada a l'antic convent i que acull en l'actualitat 20 persones oficialment vàlides, 15 manco que el 2007.

Assistits

Un dels principals problemes del centre, replè de barreres arquitectòniques, és que els residents vàlids acaben convertint-se en assistits amb el pas del temps i el Consistori no els deixa de prestar llavors l'assistència en les mateixes condicions, incomplint tota la normativa vigent. Així ho ha advertit el Consell de Mallorca a la Sala, en espera de tramitar l'expedient d'infracció corresponent.

"Hem rebut un avís de l'Executiu insular perquè l'edifici no s'ajusta a la legislació, de manera que volem habilitar a la planta superior del centre de dia unes habitacions per a una residència, una instal·lació moderna que permeti eliminar tota la part que no compleix la norma", explica el batle, Bartomeu Cifre. Tanmateix, admet que "és un procés que es presenta complicat".
L'edificació tant del centre de dia com de la nova llar d'ancians de Pollença va ser un dels acords postelectorals subscrits per UM i pel PP el 2003 per poder formar govern, però l'obertura s'ha anat endarrerint durant vuit anys. L'obra ha patit tota classe de dificultats: dues de les constructores que se n'adjudicaren l'execució han presentat un concurs de creditors i la falta de fons per comprar el mobiliari paralitzà durant mesos l'entrada en funcionament de la infraestructura.

L'anunci d'un dels residents del geriàtric guanyador d'un premi de la loteria, que assegurà que pagaria els mobles, no ha aconseguit desbloquejar unes tasques que ja s'allarguen de manera excessiva. "Ens hem enduit la sorpresa que falten per pressupostar 350.000 euros d'una reforma efectuada al centre de dia i que s'han gastat sense que figurassin als comptes", explica el primer edil. Així mateix, confirma que "encara no s'ha fet la recepció de les obres", perquè "és necessari reparar-hi una sèrie de deficiències".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xisco C., fa mes de 9 anys

Justa la fusta, jrsb

Valoració:0menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

A mes de les questions tècniques i burocràtiques, cal tenir en compte en primer lloc el factor humà.
Els redidents de la Residència de 3ª edat de Pollença tenen millor cualitat de vida que els residents a qualsevol de les noves residencies, molt modernes exteriorment, però humanament fredes, allunyades dels nuclis urbans, tancades, i que en ocassions, com la de Can Picafort,i tal volta degut a una direcció mes avinent amb un camp de concentració que de una Residencia, humanament inhospites. A mes, empreses explotadores con Novaedat, no els hi acaben de sortir els comptes, i lñes residencies municipàls, "molesten", impedeixen que mes residents vagin a les residències de Novadat, i ajudin a sortir els comptes...

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris