nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

Madrid reclama 1,4 milions d'euros a l'Ajuntament d'Inca

El regidor d'Hisenda anuncia que durà Zapatero

L'Ajuntament d'Inca haurà de tornar la quantitat d'1,4 milions d'euros als comptes de l'Estat. Una vegada feta la liquidació del pressupost del Govern central per al 2009, el Consistori inquer ha de reintegrar aquesta xifre. Antonio Aguilar, regidor d'Hisenda d'Inca, explica el perquè de la devolució. "En redactar el seu pressupost, el Govern central fa una previsió d'ingressos. Basant-se en aquests ingressos, Madrid preveu els doblers que correspondran, i que donarà, a cada municipi.

Els consistoris, a la vegada, redacten els seus pressuposts i basen les previsions d'ingressos tenint en compte les aportacions que Madrid els ha comunicat. El que ha passat és que Madrid va calcular malament els ingressos de 2009, va donar més doblers dels que podia als ajuntaments i ara exigeix que els tornin".

En el cas d'Inca, l'Ajuntament rebé 5.133.000 euros de l'Estat el 2009. Fets els comptes, sols n'hi corresponien 3.724.000. Ara haurà de retornar la diferència: 1.408.000 euros. El Consistori inquer començarà a reemborsar la quantitat esmentada a partir de 2012. Ho farà en 5 anualitats, d'uns 300.000 euros a l'any. Cal recordar, així mateix, que l'Ajuntament d'Inca ja va haver de tornar 600.000 euros a l'Estat perquè n'hi va donar de més el 2008.

Als tribunals

Per una altra banda, Aguilar va anunciar que l'Ajuntament d'Inca que no es quedari amb les mans plegades, sinó que interposaria un recurs contenciós administratiu contra l'Estat per la devolució d'1,4 milions d'euros. El regidor, que no va donar més detalls sobre les accions judicials que s'emprendran, també va criticar l'actual president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, per negar l'existència de la crisi econòmica fins que fou evident. "Ara en pagam els plats trencats", lamentà Aguilar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per astorat, fa mes de 9 anys

Ara s'explica que amb aquest deute pendent no pugui l'Ajuntament, ni quant i més pagar els premis del concurs de gloses de les festes d'enguany. I això que les bases no deien res d'aquest ni d'altres deutes, només que els concursants havien d'acceptar les bases, era de suposar que l'Ajuntament guanyador de les darreres eleccions, no enganaria els concursants. Ido si, senyor batle.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris