cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
18°

Escac a l'Empresa municipal de Pollença

La Guàrdia Civil investiga els contractes de compravenda d'aigua de pou per si s'hagués produït un tracte de favor

33540

El Consistori pollencí haurà de respondre per les contractacions de la seva companyia municipal de serveis.

E. BALLESTERO

La Guàrdia Civil investiga si l'Empresa municipal de serveis de Pollença (Emser) ha comès cap irregularitat en la compra d'aigua potable a particulars, un líquid que després s'havia d'injectar a la xarxa pública. El portaveu d'Alternativa, Pepe García, va ser citat a declarar fa ara quinze dies sobre un escrit editat al blog Urxella en el qual denunciava un presumpte tracte de favor de l'Ajuntament a la companyia Arguta SL. En el text, publicat una setmana abans de les eleccions, Alternativa advertia: "Si no s'atura aquest tractament privilegiat per a un intermediari de l'aigua, anirem a la Fiscalia". La formació política no va fer aquesta passa perquè el Consistori rectificà l'actuació i modificà les condicions inicials de compra, però sembla que un particular ha acabat denunciant els fets al fiscal.

En la declaració davant la Benemèrita, García va ratificar el que ja havia escrit al seu blog: "Emser mantenia un contracte de cessió de diferents pous que subministren aigua a la població (els de can Comes, can Sales i can Seguí) i que es troben en mans d'un mitjancer, Arguta SL, que els té llogats a l'Ajuntament de manera il·legal i innecessària". En el mateix comunicat, Alternativa mantenia que "allò que legalment cal pactar amb els propietaris de les finques és l'accés al pou i el lloguer del terreny on està situat, si és que és legal i està registrat". El text denunciava que "la realitat és que es paga una quantitat desorbitada de doblers a un intermediari, Arguta SL, de manera il·legal. Hi hem de sumar que un mínim d'inversió (perquè a Pollença bona part de l'aigua de bona qualitat de la font de Ternelles, l'Algaret, es perd al torrent, com també pel sobrant dels regants, que cedeixen a un preu ridícul a la Sala)... permetria aprofitar-ne més de 200.000 metres cúbics i ja no seria necessari adquirir-ne tanta".

Alternativa es feia ressò d'un informe tècnic respecte del contracte de la concessionària segons el qual "el volum d'aigua que es treia dels pous d'Arguta no arribava al cabal mínim anual que li pagaven: 300.000 metres cúbics (la quantitat obtinguda se situava entre els 124.038 i els 199.661 metres cúbics). Aquesta circumstància provocava que durant els semestres d'hivern se'n tragués no perquè fes falta amb vista al subministrament de la població, sinó perquè s'havia d'abonar tant si s'extreia com si no".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris