nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

L'Agència de Protecció de Dades estudia una sanció a l'Hospital d'Inca

UGT va denunciar l'Hospital d'Inca el novembre de 2010 fent-se eco d'informacions aparegudes en els mitjans de comunicació

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) esperarà la resolució del procés penal obert per la filtració de dades de pacients de l'Hospital d'Inca per determinar una possible sanció per la seva part tant per al centre hospitalari com per a l'Ajuntament de l'esmentada localitat. El sindicat UGT, que va denunciar els fets, ha informat en un comunicat de l'esmentada decisió adoptada per l'AEPD i l'ha qualificat de positiva de cara a que "es depurin totes les possibles responsabilitats" i se salvaguardin tant la professionalitat de la plantilla de l'hospital com els drets dels usuaris del mateix.

UGT va denunciar l'Hospital d'Inca el novembre de 2010 davant de l'AEPD fent-se eco d'informacions aparegudes en els mitjans de comunicació sobre una presumpta filtració de dades de pacients, que van derivar en visites de regidors del PP "amb un clar objectiu electoralista". AEPD va acordar l'abril passat obrir expedient tant a l'hospital com a l'Ajuntament d'Inca per la presumpta infracció de l'article 7.3, en relació amb l'article 4.2 de la Llei orgànica de Protecció de Dades de caràcter personal, tipificada com a molt greu.

Posteriorment, el Servei de Salut de Balears (Ib-Salut) va denunciar els fets davant del jutjat de primera instància número 3 d'Inca i, en saber-lo, l'AEPD ha decidit suspendre el seu procediment, no anul·lar-lo, fins que hi hagi una resolució judicial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris