nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

40.000 militars estiuegen al Port de Pollença per un preu de 20 euros diaris

L'aeròdrom de l'Exèrcit farà 75 anys el 2012, a l'espera que una comissió n'estudiï un ús civil compartit

54220

L'aeròdrom es creà el 1937 i celebrarà el 75è aniversari l'any 2012.

E. BALLESTERO

L'aeròdrom militar de Pollença ha exhaurit aquests dies tota la capacitat. S'hi duen a terme cada any 40.000 pernoctacionss turístiques d'oficials i suboficials de l'Exèrcit de l'Aire espanyol, però també de la resta de països de l'OTAN, com a fruit de diferents convenis d'intercanvi que Espanya manté amb aquests estats. D'aquesta manera, els beneficiaris hi gaudeixen d'estades de 15 dies de mitjana per un preu de vint euros diaris. L'import inclou només l'allotjament. Òbviament, hi ha altres residències de les forces aèries a Barcelona i a Màlaga, si bé la del Port de Pollença és sense cap dubte la més demanada.

La convocatòria de places per passar l'estiu a l'aeròdrom del Moll té lloc a començament d'any i per a les estades, que s'assignen per quinzenes, es dóna prioritat als oficials i suboficials espanyols. La base d'hidroavions compagina l'ús residencial amb el purament estratègic, el principal argument que addueix el Ministeri de Defensa per mantenir tancades a la gent en general les instal·lacions. Aquesta situació contradiu les diferents mocions aprovades per l'Ajuntament de Pollença i també al Congrés dels Diputats amb vista a constituir una comissió mixta que en possibiliti l'ús compartit (públic i militar).

Ús residencial

En els inicis, el complex no disposava a penes d'espai residencial, de manera que durant la Guerra Civil els pilots (principalment alemanys) s'allotjaven als hotels que llavors hi havia a la zona. És el cas del Mar i Cel, que va quedar finalment integrat al recinte i que avui es fa servir com a pavelló d'oficials. Per la seva banda, l'Ajuntament de Pollença respecta la doble funció de l'aeròdrom, en espera que es formi la comissió mixta per estudiar un ús compartit d'aquestes instal·lacions, tal i com ja s'ha aprovat a les Corts.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Llibertat, fa mes de 9 anys

On és la igualdat davant la llei? Ells hi poden anar i nosaltres no! Encara hi ha massa militars, molt retirats loves i que cobren un retir altíssim i gaodeixen d'aquests "regalets". Això és la llei de la selva!

Valoració:-1menosmas
Per SsKiev, fa mes de 9 anys

Pués que bé, no sabía jo que a Pollença i hagués un Cuartel de s'exércit de s'aire.

A s'exercit de Terra, nos hauriem de possar cualque chiringuito d'aquests, que som es que més nos ho curram!

I com dic cada día, mentres s'alça sa bandera Espanyola... VIVA ESPAÑA! VIVA EL EJÉRCITO! VIVA EL REY!

Valoració:-6menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 9 anys

A tots els rebotats contra l'exercit comertar-vos que GRACIES A L'EXERCIT aquest recó del port de Pollença encara es conserva mitjanament bé. El mateix va passar amb el Cap de Pinar, Cabrera, etc. I si parlam de privilegis... que voleu que vos digui, els del GOB poden pernoctar a Cabrera i JO NO. I qui no ho entengui que s'ho faci mirar. Qualsevol empresa te incentius i descomptes pels seus i NO PELS ALTRES. Es que ens passam de puritans i de teletubbies.

Valoració:7menosmas
Per joan de sa montanya, fa mes de 9 anys

Gracies per censurar el meu comentari...DEMOCRATES!!!

Valoració:3menosmas
Per Ferran, fa mes de 9 anys

El titular és erroni. No es poden confondre persones amb pernoctacions. I menys en un titular.

Valoració:9menosmas
Per Europeu, fa mes de 9 anys

Mallorca, l'escusat d'Europa.

Valoració:14menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 9 anys

I després ens demanam per on es perden els doblers públics!!!!.... i tenen la santa barra de retallar sanitat i educació!!!!

Valoració:21menosmas
Per cherie, fa mes de 9 anys

Basta ja de privilegis anacrònics. Tots hauríem de poder gaudir d'aquests llocs, especialment els residents. Per què mai l'interessa a ningú prendre qualque decisió??

Valoració:26menosmas
Per imbècil, fa mes de 9 anys

a JRBS, "els lectors ni hi ha d'imbecils", a part de no saber redactar, qui t'has pensat que ets?

Valoració:5menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 9 anys

Quina santa barra!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris