cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Ruberts, rodant i acció

54202
Antoni Pol

La tranquil·litat i la parsimònia amb què habitualment transcorren els dies a Ruberts, un petit llogaret d'una cinquantena d'habitants amagat dins el terme de Sencelles, al centre de l'Illa, s'han vist interrompudes aquesta setmana a causa del rodatge de Mad Dogs, una sèrie de televisió que ha obtingut un èxit més que notable al Regne Unit.

Aquests dies, l'habitualment poc freqüentada placeta de Ruberts era un tragí continu, per amunt i per avall. Decoradors, actors, ajudants de direcció, encarregats d'il·luminació i altres persones, devers un centenar de persones, que treballen en el rodatge de Mad Dogs l'han envaïda per enregistrar algunes de les seqüències que es podran veure en la segona temporada de la sèrie, que està previst que s'emeti l'any que ve. El convent o l'església -on només es diu missa el primer diumenge de mes-, per exemple, estaven oberts de pinte en ample. Fins i tot s'hi 'obrí' una cafeteria: 'Can Ramis'.

Les grues, els camions i els decorats han ocupat, així mateix, els carrers i carrerons del llogaret. I a una finca propera, prop del camí cap a Lloret, la productora ha instal·lat el 'campament base', amb una dotzena d'envelats. La tranquil·litat que sol regnar a Ruberts ha donat lloc, aquestes setmana, a l'activitat incessant del rodatge.

Pros i contres

En general, els ruberters asseguren que estan "encantats" amb la filmació. Això no obstant, els talls intermitents de trànsit (mentre es gravava alguna seqüència) o haver d'esperar per accedir als domicilis ha provocat algunes molèsties. Els clients d'un agroturisme, per exemple, s'han queixat que no podien entrar a l'establiment pel portal que dóna a la plaça.

De totes maneres, la majoria de ruberters aproven que el llogaret s'hagi convertit en l'escenari d'una sèrie britànica. Miquel Torrens, secretari de l'associació de veïns, manifesta que "efectivament hem tingut una vida un poc diferent, però estam encantats". Prova d'això és que alguns veïns encuriosits hagin seguit el rodatge d'algunes escenes. "A més a més, és una manera perquè la gent conegui el llogaret", afegeix Torrens.

La productora de la sèrie explica que ha intentat "no causar molèsties". "Hem procurat adaptar-nos al ritme del llogaret". De fet, Palma Pictures -productora associada- manté que dues persones s'han dedicat exlusivament a informar i atendre els veïns per evitar molèsties.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 9 anys

Una bona idea. I ja que estam, per què IB3 no fa igual i se'n va as Regne Unit, a un poble perdut de per allà a rodar una sèrie? Potser es habitants d'allà els/mos rebrien amb es braços oberts, a què sí? De sa mateixa manera que naltros podem anar per allà a engatar-mos, vomitar i tirar-mos pes balcó de sa mateixa manera que ells ho fan a Sant Antoni de Portmany, veritat?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris