nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Montuïri protegeix els camins públics

Son Castanyer, Son Company, l'Avenc, la Sort Nova i Son Bages. Així, fins a arribar a les 99 vies municipals de Montuïri que ja formen part del Catàleg de camins públics de la localitat. Amb distàncies diferents, des dels 100 metres fins a quilòmetres, s'hi podrà caminar garantint-ne la protecció i continuïtat.

El ple de dijous aprovà per unanimitat aquesta eina per identificar i protegir el territori d'ençà que s'inicià la tasca. "Amb aquest catàleg, recollim els camins públics de Montuïri. És una feina que ja fa temps que teníem en marxa i ara està acabada", explicà el batle de la localitat, Jaume Bauçà. El primer edil indicà que "s'ha fet una feina d'arxiu i de camp" per tal d'identificar, reconèixer i garantir les vies municipals de fora vila.

Això no obstant, la intenció del Consistori és que el catàleg sigui "una eina viva" i que amb les aportacions i els suggeriments dels veïns s'enriqueixi. De fet, el recull serà a exposició a pública amb el termini d'al·legacions corresponent per tal que s'hi puguin expressar totes les opinions. A més, s'ha de tenir en compte que, en el cas d'errors, l'Ajuntament de la localitat solucionarà les catalogacions realitzades si s'han de modificar.

A la xarxa

Un dels propòsits és que el Catàleg de camins públics es pugui consultar en edició digital a la pàgina web del Consistori per acostar la informació als veïns interessats. El batle Bauçà informà que "s'està treballant per aconseguir-ne la digitalització perquè la gent ho pugui consultar". D'altra banda, s'ha de destacar que la gran majoria d'aquestes vies municipals no disposen de senyalització. "Gairebé cap camí no està indicat. Hem instat la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori a aconseguir una subvenció perquè es puguin identificar les camades de manera conseqüent", afegí el batle.

Amb aquesta acció, es vol fomentar el coneixement dels camins municipals de Montuïri a més de fer justícia als noms de les vies.
Per part seva, els portaveus a l'oposició del Consistori montuïrer, Joan Verger (PSM) i Guillem Mas (PSOE), volgueren mostrar el seu acord amb l'eina de documentació i catalogació. "És una excel·lent feina per tenir presents els camins municipals de Montuïri. Ara s'ha de continuar ampliant depenent de les aportacions dels veïns i dels experts", asseveraren.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris