cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

Manacor es nega a assumir tot el cost de la demolició del pont

L'Ajuntament estudia demandar el Govern i el Consell perquè els seus informes donaren via lliure a les obres de la infraestructura que, a més, pagaren a parts iguals

33484

Els operaris continuaven ahir amb les obres de desviament de serveis.

Guillem Mas(G.Mas)

L'Ajuntament de Manacor està estudiant la possibilitat de demandar el Govern balear i el Consell de Mallorca com a responsables també de la construcció del pont del Riuet de Porto Cristo. La intenció dels responsables municipals és que no només el Consistori manacorí hagi d'assumir el cent per cent del cost de la demolició de la infraestructura i de les obres de desviament de serveis, que fa dos dies que han començat. L'objectiu final és que les dues institucions supramunicipals paguin, almenys, un terç cadascuna del muntant final de l'actuació, la mateixa part que aportaren el 2002 al finançament de les obres de construcció gràcies a un conveni.

A més, un dels punts forts que esgrimeixen des de l'Ajuntament és que dos informes de la Comissió Balear de Medi Ambient (1998 i 2000), dependent de la Conselleria de Medi Ambient del Govern, donaren el vistiplau sobre l'impacte ambiental de l'obra. Resulta, però, que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) s'emparava en la darrera providència per tomar el pont en un Decret llei sobre impacte ambiental de 1978.

Responsabilitat

S'ha de recordar que, fins al 2001, les competències de carreteres eren del Govern balear, i que a partir d'aquest any foren transferides al Consell de Mallorca, cosa que obligà a la signatura d'un conveni. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Manacor vol demanar responsabilitats al Govern balear i al Consell de Mallorca per autoritzar la construcció d'una obra que ha estat declarada il·legal i obligada a ser esbucada abans del 26 de setembre.
El Consistori manacorí entén que només fou el promotor d'una obra que tenia tots els permisos de les institucions i de la qual, a més, pagaren dos terços del total que costà construir-la.

A més, entre els responsables municipals hi ha un cert malestar per la manca d'implicació del Govern i del Consell en el tema del pont, fins i tot ara que governa el mateix color polític a Manacor i a Palma, una situació que es qualifica com a molt "greu". Amb tot, ahir continuaven les obres de desviament dels serveis d'electricitat, telefonia i aigües que ara han de passar pel pont petit del Riuet. Una actuació que causa una gran indignació entre veïns, comerciants i restauradors, pel fet d'haver hagut d'iniciar-se en ple d'agost per sentència judicial. I és que el veïns no entenen que a l'estiu no es puguin fer obres particulars, però sí les administracions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 9 anys

És normal que el PP guanyi les eleccions. Són els rebels, els "guais", els nens malcriats que volen fer sempre el que volen, que no pensen mai en els altres, que passen per damunt de les lleis (les seues sobretot, són així de galls). Ells s'ho poden permetre tot, i poden fer i desfer quan volen; són els reis de les lleis ad hoc, dels privilegis i dels drets sense deures: visca la llibertat!! açò és la llei de la selva, campi qui pugui!

Valoració:4menosmas
Per Es Martell, fa mes de 9 anys

El que hauria de fer el poble de Porto Cristo i Manacor es demandar els seus politics, per haver construit un pont il.legal i després no haver cumplit la sentència de demolició quan era hora. Ells i ningú mes ens han duit en aquesta situació i lo just sería que pagassin dels seus doblers els perjudicis.

Valoració:13menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

I si proposassin que cada veí hi contribuís llevant una pedra? Així sortiria més barat

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris