nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

El nou centre de salut d'Inca, en marxa

Tot i que hauria d'oferir un servei d'Atenció Primària, només hi van pacients de la Unitat de Psiquiatria de l'hospital i de l'IBSMIA. Fa més de cinc mesos que l'edifici està acabat

52538

El centre sanitari de So na Monda ja funciona, tot i que no s'hi presta el servei pel qual va ser construït.

Antoni Pol

Tot i que encara no funciona com a tal, el segon centre de salut d'Inca, ubicat a la barriada de So na Monda, ja és operatiu. Els pacients de l'Institut Balear de Salut Mental de la Infància i l'Adolescència (IBSMIA) residents a la comarca del Raiguer són visitats, des d'ahir, al nou centre de salut. El mateix ocorre amb els malalts que reben tractament a la Unitat de Salut Mental d'Adults de l'Hospital Comarcal, els quals des de fa un mes i mig acudeixen al metge a So na Monda.

El segon centre de salut d'Inca era una antiga reivindicació municipal que tenia per objecte descongestionar l'altre que hi ha a la ciutat, el del Blanquer. A final del març passat, amb el centre sanitari de So na Monda acabat d'aixecar, el qui aleshores era el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, formalitzà "un acte de recepció de les obres" de l'edifici, que tècnicament no és el mateix que una inauguració. De llavors ençà, la infraestructura només ha rebut pacients de la Unitat de Salut Mental de l'Hospital Comarcal i, des d'ahir, altres malalts que són tractats a l'IBSMIA. Això no obstant, els usuaris del servei d'Atenció Primària han de continuar acudint al PAC del Blanquer. L'Ajuntament d'Inca assegura que el Govern encara no els ha comunicat la data en què el centre sanitari començarà a funcionar com a tal, tot i que la previsió de l'anterior Executiu era que començàs a donar servei abans de Pasqua.

Cal especificar, així mateix, que el trasllat dels malalts de la Unitat de Salut Mental i de l'IBSMIA al centre de salut de So na Monda és motivat per les obres que s'han d'executar a l'anomenat ambulatori vell. Es tracta de serveis que haurien de prestar-se a l'Hospital Comarcal, però que foren traslladats per motius d'espai.

Per 25.000 usuaris

L'únic PAC d'Inca
que està en funcionament en l'actualitat, el del Blanquer, es construí el 1994 amb la previsió que oferís cobertura sanitària a 25.000 persones. Actualment, la població de la ciutat ja supera les 32.000. A més de la meitat d'inquers, però, el centre de salut de So na Monda atendrà 15.000 persones més residents a Selva, Caimari, Moscari i Escorca.
El nou centre de salut de So na Monda, situat just darrere l'institut Pau Casesnoves, ocupa una superfície de 2.000 metres quadrats. Disposa de vuit consultes, de sala de cures, sala de cirurgia menor i sala per a extraccions. Les actuacions costaren 2,1 milions d'euros i s'executaren en un temps rècord, en tan sols un any.

Segons la planificació de l'anterior Govern, el centre de salut de So na Monda, en el qual havien de treballar 23 professionals, havia d'estar obert entre les 8 del matí i les 9 del vespre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris