cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

“L'arena de Cala Agulla no arreglarà el turisme gabellí”

577

Fernández és el nou batle socialista de Capdepera.

Rafel Fernández (Capdepera, 1970) és d'ençà de dissabte el nou batle socialista de l'Ajuntament gabellí gràcies al suport d'UCAP, que permeté tirar endavant la moció de censura contra el Partit Popular. Llicenciat en filologia clàssica i espanyola i professor de Secundària, Fernández assumeix el càrrec "amb la seguretat de formar un govern fort per consensuar les decisions municipals".

Finalment, Capdepera és del PSOE...

Sí, amb el pacte del PSOE i UCAP. Bàsicament tot està clar: no ens hem d'enganar perquè quan vàrem presentar la moció de censura feia 38 dies que el PP governava i Joan Ferrer no ha protagonitzat cap gestió nefasta. No podíem consentir, però, que hi hagués un govern en minoria del Partit Popular durant els pròxim quatre anys. Capdepera necessitava un govern fort per tenir estabilitat. El passat 11 de juny s'havia de reeditar el pacte, però no fou així i el PP accedí a la batlia. El seu cap de llista, Bartomeu Alzina, es desmarcà de l'acord inicial amb UCAP.

Ara tot està clar?

El que va passar va ser anormal. El nostre candidat, Bartomeu Alzina, era el més adequat, però no m'ensumava res del que passaria. Vaig quedar fred perquè jo també participava en les negociacions entre PSOE i UCAP i no fou premeditat. Té les seves raons, però no va ser la manera més adequada. Potser no tinguérem clara la situació del nostre candidat, que, repetesc, era el més adequat perquè el poble ens va premiar amb un regidor més.

L'oposició us acusà al ple de la moció de censura de voler ocupar la cadira i de repartir càrrecs a l'Ajuntament. Què heu de respondre a això?

Els partits PSOE i UCAP signam un pacte de governabilitat amb un repartiment d'àrees establertes. Tot seguit, posam en comú el que volem fer, que arriba a ser el mateix programari d'abans de les eleccions. L'oposició ha volgut vendre una cosa que no és perquè el PSM pensava que entraria també al pacte i no ha estat així. PP i Es Grup insinuaren que voleu apujar el sou dels regidors. No és exactament així. El Partit Popular durant aquest mes ha cobrat per decret, ja que no aprovà les remuneracions dels regidors per ple. Nosaltres volem aplicar els criteris de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) amb el tram de poblacions d'entre 5.000 i 10.000 habitants, tot i que el superam. Quan estaven a l'oposició en la legislatura passada, ens abaixaren el sou fins al 70% perquè estàvem en minoria.

Sempre heu dit que Capdepera és un municipi que viu del turisme. Què passa amb l'arena de Cala Agulla?

Amb l'arena de Cala Agulla s'han arribat a tenir interessos polítics. Nosaltres volem el consens entre la classe política i l'associació d'hotelers. Ara som a l'agost i no podem buidar la platja per posar arena però sí que la necessitam perquè l'estat de la platja és llastimós. Ara bé, l'arena de Cala Agulla no arreglarà el turisme de la localitat. S'han de solucionar altres aspectes en l'àmbit turístic a Cala Rajada. Si hem de tornar enrere i recuperar projectes de regeneració que siguin beneficiosos, ho farem.

L'Ajuntament ha de tornar l'augment de taxes que aprovà el 2007, segons dictà el TSJIB. Ja se sap de quina quantitat es tracta?

Són uns 200.000 € aproximadament. El Consistori de Capdepera tornarà aquests doblers, perquè s'ha de fer així. Imagín que ho farem a partir d'una partida destinada només als pressuposts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris