algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Indignació a Marratxí per la incertesa sobre l'IES Sant Marçal

Dos mesos abans de l'inici del curs, els pares encara no saben on seran ubicats els alumnes mentre durin les obres de construcció del centre. Es manegen tres opcions: aules modulars, l'escola vella del Pont d'Inca i Santa Maria

Indignació, ràbia, resignació. No hi ha altres paraules per definir l'ambient que es respira entre els pares i mares dels alumnes del futur IES de Sant Marçal, pendent de construir, un projecte sobre el qual planen massa interrogants quan només falten dos mesos per iniciar l'any acadèmic 2011-12. Manca un mes i mig, si es té en compte que el professorat s'incorpora al centre l'1 de setembre per preparar el curs.

Convocats per l'AMIPA IES de Sant Marçal, dijous a vespre s'acordà en assemblea redactar un document de mínims que es presentarà la setmana que ve als responsables d'Educació, amb una sèrie de punts que els pares no estan disposats a consentir que els polítics passin per alt. El primer de tots és que tinguin ben clar que els infants no són titelles que poden moure sense mirament i que, si el curs comença en unes instal·lacions, allà s'ha d'acabar.

Perquè ara mateix és una incòngita on s'iniciaran les classes i just es té el compromís que la data serà el 14 de setembre. De moment, es manegen tres opcions: aules modulars, el col·legi vell del Pont d'Inca i l'escola de Santa Maria on aniran els alumnes d'ESO del municipi.

Una a una

La construcció d'aules prefabricades no convenç l'equip de la Conselleria d'Eduació. Mercedes Celeste, directora de Planificació i Centres, considera que és complicada i costosa, sobretot perquè es tracta d'una opció amb data de caducitat. L'opció de l'escola vella del Pont d'Inca, un edifici de l'època de la República, s'ha d'analitzar amb cura. Per ara, just se'n sap que hi ha dues aules en condicions, més que suficients per acollir la seixantena d'al·lots que han d'iniciar el curs; que disposa de pati, de serveis i altres dependències que podrien ser utilitzades pel professorat i destinar-se a activitats complementàries.
El trasllat a Santa Maria, finalment, sembla que no agrada gens al regidor d'Educació, Xisco Ferrà, que troba que els infants de Marratxí han d'estudiar al seu poble.

Malgrat l'esperit conciliador de l'AMIPA, que presideix José Fernández, els ànims estan tan encesos que fins i tot alguns pares proposaren l'adopció de mesures de força i en posaren com a exemple el cas de Santa Maria, que protestà fort contra el trasllat dels seus alumnes a Marratxí i ja té la qüestió solucionada.

Mentides?

La majoria de progenitors es queixà que "ens han passat amb cançons des del març" i es demanà alhora: "De què serveix tenir un president de Marratxí, fins fa poc batle d'aquest poble i que ens ha venut, a més, que aquesta serà la legislatura de l'educació'". En aquest context, plantejaren si no serien necessaris mitjans expeditius i preparar una gran concentració, davant el Consolat de la Mar, per a la qual se cercaria el suport de de totes les associacions de pares del municipi i altres col·lectius. En tot cas, la direcció de l'AMIPA esperarà fins a la reunió que ha de mantenir amb Educació la setmana que ve.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Margalida, fa mes de 9 anys

Fins quant haurem de lluitar per tenir centres educatius dignes a Marratxí ?
Recordau la Plataforma "INSTITUT, JA ", que es va haver de crear per aconseguir el primer IES ?
I ara, que haurem de fer per tenir el segon ???
I que fa l'ajuntament amb la promesa electoral de creació del tercer Institut quan no sap on col·locar els infants que hauríen d'anar al segón ?

Valoració:0menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

I en canvi hi haurà un xorreig de doblers cap a les escoles privades concertades que només ferà que s´augmenti el patrimoni dels propietaris d´aquests centres. Baix del meu punt de vista això és inmoral i obscé.

Valoració:12menosmas
Per Pedro O., fa mes de 9 anys

De vergonya, tots es polítics son iguals, No saben fer res més que dir mentires i no preocupar-se en absolut per sa gent, i en aquest cas és molt més sangrant ja que esteim parlant de nins i nines.

Valoració:13menosmas
Per Bel, fa mes de 9 anys

Entrau:
http://www.tomeuolivermarratxi.com/cas/programa
Pagina 13, educació

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris