algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Barceló exigeix a Bauzá que posi fi a 'l'escàndol' d'Alcúdia

“No pot ser que el president del Partit Popular vagi predicant transparència i honestedat i alhora permeti un pacte amb una trànsfuga”, segond sosté el secretari general del PSM

El secretari general del PSM, Biel Barceló, exigí ahir al president del Govern i del Partit Popular de Balears, José Ramón Bauzá, "que aturi la situació que s'ha creat a Alcúdia" amb referència al pacte que el PP d'aquesta localitat manté amb la trànsfuga Carme Garcia. "El Partit Popular ha donat lloc a crear una situació vergonyosa i ara continua donant cobertura a una regidora trànsfuga", manifestà Barceló. "Exigim a José Ramón Bauzá i a la batlessa d'Alcúdia (Coloma Terrassa, del PP) que hi posin fi", afegí el secretari general del PSM.

Cal recordar que el secretari de l'Ajuntament d'Alcúdia redactà dijous un informe jurídic en el qual especificava que "la situació de Carme Garcia -que s'autoinsitituí com a portaveu del grup municipal PSM-IniciativaVerds- no és ajustada a dret". De fet, malgrat els certificats que ha emès el PSM insistint que Garcia havia cursat la baixa i que, per tant, ja no és militant de la formació nacionalista, el PP continua atorgant credibilitat a la regidora alcudienca, la qual proclama que "mai" no s'ha donat de baixa del PSM i que vol continuar-hi.

Barceló insistí que "pel bon nom de la política, el PP ha de posar fi a aquesta situació". "Allò que més greu em sap de tot això és que una situació tan vergonyosa es vagi allargant", afegí el secretari general de la formació nacionalista. Barceló anà més enllà i afirmà que "no pot ser que Bauzá vagi predicant honestedat i transparència i alhora permeti casos de transfuguisme com el d'Alcúdia".

Antecedents

L'escàndol d'Alcúdia esclatà a principi de juny, quan la regidora electa de la candidatura PSM-IniciativA Verds, Carme Garcia, decidí de manera unilateral (contra el parer de l'executiva del PSM i d'almenys una part considerable de la resta de membres de la candidatura) pactar amb el Partit Popular. Atenent la condició de trànsfuga, el PSM li exigí que renunciàs a prendre possessió com a regidora, però Garcia s'hi negà.

Al ple de constitució del nou Ajuntament, Garcia no votà a favor de la investidura de Coloma Terrassa (PP) com a batlessa. Això no obstant, dies després de ser investida, Terrassa nomenà Garcia tinent de batle i responsable de les àrees de Sanitat, Normalització Lingüística i Comerç.

El següent capítol arribà dimarts, quan Garcia decidí autoinstituir-se com a portaveu del grup municipal PSM-IniciativaVerds, tot i no militar en cap dels partits que integren la coalició. Garcia tampoc no féu cas de l'advertència del secretari, qui li recordà que aquesta decisió "no era ajustada a dret". Entre els avantatges que obté Garcia formant part d'un grup municipal destaquen una assignació mensual que voltarà els 300 euros i el fet de tenir veu i vot en comissions i organismes municipals. El secretari d'Alcúdia considera que Garcia hauria de ser "regidora no adscrita".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris