algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El GOB insta Bauzá a desestimar el projecte del golf de Son Bosc

L'entitat ha formulat la petició al president en una carta que li ha remès el conseller principal de Ramsar

126660

Centenars de ciutadans han clamat perquè es respecti aquest entorn proper a l'Albufera.

Antoni Pol

El grup ecologista GOB ha instat al president del Govern, José Ramón Bauzá, a desestimar el projecte del camp de golf de Son Bosc i a integrar aquesta zona al parc natural de s'Albufera de Mallorca seguint les recomanacions de l'informe de la Missió d'Assessorament Ramsar (MAR).

L'entitat ecologista ha formulat la petició al president autonòmic basant-se en una carta que li ha remès a Bauzá el conseller principal del secretariat del Conveni de zones humides (Ramsar), Tobias Salathé.

A la carta, el directiu de Ramsar felicita Bauzá per haver estat elegit president i li recorda les recomanacions del seu organisme en relació amb Son Bosc que figuren a l'informe Ramsar que es va dur a terme a la zona el setembre passat, segons ha informat el GOB en un comunicat.

La carta es refereix a l'informe que va analitzar els possibles impactes que causaria la construcció d'un camp de golf, així com els ocasionats durant el funcionament del mateix, sobre la biodiversitat, l'ecologia i hidrologia a Son Bosc.

La MAR va constatar el setembre que una zona del projecte del camp de golf és part integral de l'ecosistema de l'Albufera de Mallorca, ja que comparteix característiques ecològiques i hidrològiques amb aquest parc natural, del qual a més va formar part entre els anys 2003 i 2004, segons ha recordat el GOB.

Aplicant el principi de precaució, el Ramsar va concloure llavors que el projecte implicava un canvi substancial en l'ús de la terra pel que havia de ser desestimat.

A més, l'informe mostrava que s'hauria de dissenyar i executar un pla específic de restauració ecològica a la zona de Son Bosc, de manera que l'interès comú prevalgui per sobre dels interessos particulars dels promotors del projecte del camp de golf i les autoritats municipals, segons ha destacat el GOB.

L'estudi proposava mesures legals com la derogació de la Llei 9/2010 de declaració d'interès autonòmic de la construcció del camp de golf i al seu lloc a l'ampliació del Lloc d'Interès Comunitari (LIC) de l'albufera per incloure les zones adjacents.

Amb motiu de la carta remesa pel conseller principal de Ramsar al president del Govern, el GOB recorda que les conclusions d'aquell informe van ser que el projecte del camp de golf de Son Bosc havia de ser desestimat i aquest terreny havia de considerar-se Zona d'Especial Protecció per a les Aus, Lloc d'Interès Comunitari, lloc Ramsar i part del Parc Natural de l'Albufera de Mallorca.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aina, fa mes de 9 anys

Quina excusa posarà ara Bauzà per seguir amb el camp de golf si els "que més en saben" de zones humides (RAMSAR) li han dit que Son Bosc ha de quedar protegit i fins i tot derogar la llei que els seus, PP, amb UM, varen aprovar?

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris