algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Barceló exigeix a l'Ajuntament d'Alcúdia que no reconegui el PSM

Els nacionalistes qualifiquen l'afer de “ridícul sainet”. Terrassa manté que “Garcia creà unilateralment el grup PSM-IV”

126770

Copia de l'escrit que avui el PSM-iniciativaVerds registrarà a l'Ajuntament d'Alcúdia.

PSM-NACIONALISTES DE MALLORCA

El PSM, partit dirigit per Biel Barceló, registrarà avui un escrit a l'Ajuntament d'Alcúdia per demanar documents relatius a la creació del grup municipal PSM-IniciativaVerds, que va ser formalment instituït en el ple de dimarts i la portaveu del qual és la trànsfuga Carme Garcia. El PSM, que adreça l'escrit a la batlessa (Coloma Terrassa, del Partit Popular), sol·licita una còpia de l'acta del ple de dimarts en la qual s'acredita la creació del grup PSM-IniciativaVerds, una còpia dels informes tècnics i jurídics relatius a la constitució del grup municipal esmentat, una altra del reglament d'organització i funcionament de l'Ajuntament i informació relativa a les retribucions als grups municipals.

Tret que el Consistori alcudienc faci marxa enrere i anul·li la creació del grup PSM-IV, el PSM utilitzarà aquesta documentació per impugnar la creació del grup davant els tribunals, segons informà dimarts Antoni Alorda, del PSM. La formació nacionalista també exigeix que se suspengui "qualsevol ingrés a cap grup o persona que faci servir les sigles del PSM". Amb aquesta mesura, el PSM pretén que Garcia no pugui ingressar els 300 euros que corresponen al grup PSM-IV.

El to que usen els nacionalistes a l'escrit és força dur. Per exemple, reprenen l'Ajuntament d'Alcúdia perquè "s'entesta a atorgar la representació del PSM a qui s'ha acreditat sense cap dubte que ja no en forma part", amb referència a dues cartes anteriors en què se certificava que Garcia no era militant. Els nacionalistes també qualifiquen l'afer de "ridícul sainet". Cal dir, així mateix, que els dos partits a l'oposició a Alcúdia, Convergència per les Illes i el PSOE, també estudien impugnar la creació del grup PSM-IV.

"Que l'expulsin"

La batlessa, Coloma Terrassa, insistí que la creació del grup PSM-IV "fou una decisió que Carme Garcia prengué de manera unilateral dimarts dematí, la qual cosa ens obligà a esmenar el contingut de l'ordre del dia. La primera vara només en dóna compte, però la creació dels grups municipals és un punt que no es vota". Interrogada sobre si creu que Garcia pertany al PSM o no, Terrassa respongué que "no és que jo ho cregui, és el que ella manifesta. És cert que Garcia en va lliurar el carnet, però ella sempre ha dit que hi volia continuar militant. A més a més, Carme va al·legar contra l'escrit que el PSM envià a l'Ajuntament acreditant que ja no era membre del partit i crec que el PSM mai no les ha respost ". Finalment, Terrassa manifestà que "crec que el més còmode per a tots seria que el PSM expulsàs Garcia".

Es donà o no de baixa Garcia

Un dels bessons que envolta el litigi entre Carme Garcia i el PSM és la seva baixa com a militant. Mentre que el PSM sosté que Garcia presentà la dimissió com a afiliada quan lliurà el carnet a un membre de l'executiva del partit, Garcia manté que ella no dimití perquè manifestà la voluntat de continuar-hi. Josep de Luis, advocat, admet que esbrinar què pretenia Garcia quan lliurà el carnet és "un terreny fangós, perquè es tracta d'interpretar la seva voluntat". Això no obstant, De Luis considera que "entregar el carnet és, en principi, una demostració de sol·licitar la baixa, és fer la baixa efectiva". "Si no, quin sentit té donar el carnet? Si Garcia hagués volgut continuar dins el PSM no hauria d'haver entregat el carnet", sentencia De Luis.

'Dimissió'

Pablo Alonso de Caso, advocat especialista en dret administratiu, és d'un parer semblant al de De Luis. Alonso considera que "entregar el carnet és sinònim de presentar la dimissió, tot i que he d'admetre que desconec què diuen al respecte els estatuts del PSM". "Segons la conducta i l'actuació de Garcia sembla que està presentant la dimissió. A més a més, Garcia pactà llavors amb el Partit Popular i permeté que la seva candidata fos investida batlessa, uns fets que indiquen que es desentén del PSM". "Segons la informació que tinc, Garcia cursà la baixa", conclou Alonso.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lorenzos, fa mes de 9 anys

PSM = Propiedad de Biel Barceló. Ya esta bien, Democracia real YA, en este Partido.

Valoració:-46menosmas
Per Pere, fa mes de 9 anys

Au, idò, Català de Mallorca, posa-t'hi tu. Esperam amb ànsia el nou moviment econacionalistalliberador!

Valoració:-6menosmas
Per Català de Mallorca, fa mes de 9 anys

Aquesta senyora no fa res més que seguir amb la línia que des de fa quatre anys a traçat el seu partit. Si En Biel Barceló va renunciar a la poca dignitat ideològica que li quedava, i va vendre Son Espases i Son Bordoi, o va votar a favor del segon cinturó, o no li va importar aparcar la llei de cinema en català, la llei de policia autonòmica, i la cogestió aeroportuària a canvi d'una cadira en el govern del senyor Antich. Que hi ha d'estrany en la maniobra que ha fet la seva regidora a l'ajuntament d'Alcúdia? A Sant Joan també han pactat amb el PP i ningú s'ha queixat. El PSM ha fet un gir en els últims anys des d'un nacionalisme moderat cap a un regionalisme provincià. Deixeu vostès ja d'etiquetes d'"econacionalistes" Perquè ni tenen res d'"eco", el seu segon cinturó així ho demostra, i molt menys de nacionalistes. La regidora de cultura de l'Ajuntament de Palma dels darrers quatre anys, la senyora Nanda Ramon, va donar tot l'estiu el cinema a la fresca en castellà, això, per posar només un exemple. Cal fer alguna cosa més que "les zopes", i regalar alfabaguera per ser ecologistes i/o nacionalistes.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris