algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El Consell demana 408 mil € a Madrid per a la serra de Tramuntana

La institució insular vol restaurar aljubs del castell d'Alaró i quatre rellotges de sol a diferents indrets

El Consell de Mallorca ha sol·licitat al Ministeri de Cultura una subvenció de 408.472 euros per a tres projectes de conservació de la serra de Tramuntana, que consisteixen en la restauració d'un conjunt de rellotges de sol, dels aljubs del castell d'Alaró i la senyalització de camins de la Tramuntana. La presidenta d'aquesta institució, Maria Salom, informà ahir que el Ministeri de Cultura té temps fins al 9 de desembre per resoldre si s'atorga o no l'ajuda. Si es concedeix, afavorirà la contractació de nou persones a través del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

Salom explicà que s'ha demanat a la Direcció General de Belles Arts i Béns Culturals del ministeri el 100% de la subvenció per a aquests projectes perquè la serra de Tramuntana, malgrat que hagi estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, no té un pressupost formal per dur-hi a terme aquestes obres. El Ministeri de Cultura té una partida de 2 milions d'euros, per la qual cosa la subvenció sol·licitada suposa una quarta part del total, encara que Salom explicà que aquest organisme ja va col·laborar en la declaració de Tramuntana com a patrimoni protegit i confia que s'implicarà en la millora d'aquest lloc.

El primer projecte consisteix en la restauració de cinc aljubs del castell d'Alaró i una bassa castrense, que suposarà una inversió de 253.347 euros que es destinaran a la millora i la recuperació de les velles estructures de la fortificació gòtica que es van arruïnar el segle XIX. El segon dels plans, que han dut a terme dues restauradores del servei de Patrimoni, requerirà un pressupost de 44.392 euros i té com a objectiu la restauració de 4 rellotges de sol: el de la rectoria d'Alaró, el de la possessió de Galatzó, un altre a l'església de Galilea i el de Raixa.
El tercer seria un projecte per a la senyalització dels accessos rodats al territori de la Serra de Tramuntana amb una iconografia universal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris