cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

L'exbatle gabellí Bartomeu Alzina, sota sospita judicial

L'Audiència ordena seguir les diligències per aclarir si l'exsocialista cometé delictes contra la llibertat sindical

126768

L'exsocialista Bartomeu Alzina.

R.E.

L'Audiència Provincial de les Illes Balears ha ordenant, a instàncies de la UGT, la continuació de les diligències judicials per aclarir si l'exbatle de Capdepera Bartomeu Alzina va cometre dos presumptes delictes de prevaricació i contra els drets dels treballadors, segons informà ahir UGT-FSP en un comunicat. Segons el sindicat, "Alzina suspengué de sou i funcions durant sis mesos un delegat sindical i policia local per realitzar una assemblea als agents de la Policia Local, en la qual acordaren, com a mesura de pressió contra l'actitud municipal en matèria retributiva, no realitzar hores extra de manera voluntària".

Així, l'FSP-UGT va presentar, per setembre de 2009, una querella criminal contra l'exbatle gabellí davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Manacor després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears reconegués "la anticonstitucionalitat i la falta de motivació de la mesura de suspensió de sou i funcions".
D'altra banda, el jutjat del contenciós administratiu que va conèixer la causa de l'expedient disciplinari sentencià que no hi hagué cap infracció administrativa. Des del sindicat, informaren que "el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Manacor dictà el sobreseïment provisional, que fou recorregut pel sindicat i que no acceptà el jutjat. Això motivà el recurs davant l'Audiència Provincial que, finalment, ha ordenat que continuàs la instrucció del procediment".

Fonament

"La motivació de la querella criminal de l'FSP-UGT queda fonamentada en l'actitud de qui va ser primer regidor gabellí, considerada atemptatòria de la llibertat sindical i prevaricadora perquè s'adoptaren decisions que se sabien que no eren les correctes", segons explica el comunicat. L'entitat recordà que l'objectiu tenia "una clara intenció de llevar-se de davant un delegat de la UGT que lluitava pels interessos dels funcionaris de l'Ajuntament de Capdepera".

Des de l'FSP-UGT, es mostraren "congratulats" pel fet que "Bartomeu Alzina hagi entregat l'acta de regidor de Capdepera, perquè independentment que la justícia el trobi culpable o no hi ha una responsabilitat política i hom considera que aquesta persona no pot representar cap partit polític, i molt manco el poble de Capdepera".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MORRALLA D'ESTIU, fa mes de 9 anys

SENSE QUE AIXÓ SUPÒSSI, PER PART MEVA, CAP JUSTIFICACIÓ PER A BARTOMEU ALZINA, SI QUE M'AGRARIA DIR A FAVOR SEU QUE L'EX-BATLE FOU UN "XOTET DE CORDETA" A LES ORDRES DELS "CORPS" DE UCAP -- PARTIT COALLIGAT AMB EL PSOE ---, SEMPRE QUE HI HA HAGUT PROBLEMES A LA POLICIA, ALLI S'HA TROBAT UCAP. PERÓ, AQUESTA VEGADA, HAN COMPTAT AMB LA COL.LABORACIÓ DEL "PARDILLO" ALZINA. NO ES TAN EXTRANY, IDÓ, QUE HAGUENT-LI CARREGAT LES RESPONSABILITATS -- INCLÚS PART DE LA DEL HOTEL SON MOLL -- ALZINA NO VULGUI SABER RES D'UCAP, QUE AMB EL TEMPS DEVORARÀ AL QUE RESTA DEL PSOE GABELLI. JA HO VEUREU, GABELLINS.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris