muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

La regidora trànsfuga d'Alcúdia diu ara que és del PSM

Diu que mai no presentà la dimissió. El partit recorda que lliurà el carnet. Ahir, abans del ple, registrà un escrit per constituir-se com a grup i ser-ne portaveu

126774

Un document del 24 de juny, signat per Biel Barceló, diu que Garcia no representa la coalició PSM-IV-ExM.

Esperpèntic, surrealista, estrafolari. Així qualificaren el PSM, Convergència per les Illes i el PSOE el que succeí ahir en el primer ple de la legislatura a Alcúdia, en el qual la coalició PSM-IniciativaVerds es constituí com a grup municipal i amb la regidora trànsfuga Carme Garcia com a portaveu i única representant. Una hora o dues abans del ple, Garcia registrà un escrit en què exposava que PSM-IV es constituïa com a grup "per formar part del ple de l'Ajuntament". Aquest escrit obligà a modificar el contingut d'alguns punts de l'ordre del dia, ja que en la documentació prèvia hi figurava que Garcia seria membre del grup de regidors no adscrits.

El PP i Garcia votaren favorablement a la creació del grup PSM-IniciativaVerds, mentre que CxI i PSOE (a l'oposició) ho feren en contra. Per entendre el que passà ahir cal remuntar-se als dies posteriors a les eleccions, quan Garcia, ignorant la decisió de l'executiva del PSM i de la resta de membres de la seva candidatura, decidí pactar amb el Partit Popular i permetre que Coloma Terrassa fos investida batlessa. Quan el pacte es tancà, Garcia lliurà al PSM el seu carnet de militant. El PSM agafà el carnet a Garcia i alguns dies després en donà compte de la baixa al Consell de Direcció Política.

Aquí hi ha la discrepància entre PSM i Garcia: mentre que el PSM entén que Garcia, oferint el carnet, presentava la dimissió com a membre del PSM, Garcia entén que tan sols lliurà el carnet però que en cap cas no presentava la dimissió i que era el PSM qui havia d'expulsar-la. "Si hagués acceptat ser membre del grup de regidors no adscrits, hauria reconegut que vaig dimitir del PSM, però sempre he manifestat la meva intenció de continuar-hi. No he presentat cap renúncia", explicà ahir Garcia.

El PSM, per contra, entén que Garcia es donà de baixa. La prova és que el 24 de juny l'Ajuntament d'Alcúdia rebé un document signat per Biel Barceló en què es feia constar que "Carme Garcia no és militant de cap dels partits membres de la coalició PSM-IniciativaVerds-APIB i, per tant, no representa en cap sentit la candidatura de la coalició a Alcúdia i ha de ser considerada trànsfuga en tots els sentits". "Garcia només es representa a ella mateixa. La seva situació resulta equiparable a la d'un regidor no adscrit", afegia.

No adscrita o grup mixt

A efectes legals, el cert és que Garcia és, des d'ahir, la portaveu del grup PSM-IniciativaVerds a Alcúdia. La diferència entre que Garcia sigui membre del PSM, del grup mixt o del grup de regidors no adscrits és rellevant: com a membre del grup PSM-IniciativaVerds o del grup mixt, Garcia ingressarà una assignació mensual que ronda els 300 euros i tindrà veu i vot en diferents òrgans municipals. Si formàs part del grup de regidors no adscrits, per contra, Carme Garcia perdria aquests privilegis.

Segons el PSM, Garcia "fa veure que mai no ha presentat la dimissió perquè el PSM l'expulsi de la formació, poder ingressar al grup mixt i així aprofitar els avantatges que això comporta". Si Garcia no és formalment expulsada del PSM, però, hauria d'ingressar en el grup de regidors no adscrits, els quals no reben cap retribució. Arran dels esdeveniments, Antoni Alorda, membre de l'executiva del PSM, anuncià que el seu partit estudia la possibilitat d'emprendre accions legals "contra institucions" per aclarir l'assumpte. "Preferim que l'Ajuntament faci marxa enrere i rectifiqui. Si no ho fa, anirem als jutjats", advertí Alorda, qui considera que Garcia "usurpa la identitat del PSM".

Josep Melià, president de CxI, definí el que ocorregué a Alcúdia com "un escàndol" i lamentà que el PP "doni carta de naturalesa a una trànsfuga i alhora doni lliçons de regeneració política". Pere Malondra, portaveu del PSOE a Alcúdia, afirmà que els serveis jurídics del seu partit estudiaran el cas i no descarta "impugnar" els acords del ple d'ahir.

"Amb el vistiplau del secretari municipal"

"Hem valorat l'assumpte amb el secretari de l'Ajuntament i ha dit que ella (Carme Garcia) es pot presentar com a grup de PSM-IniciativaVerds". Coloma Terrassa, batlessa d'Alcúdia i companya de Garcia a l'equip de govern, justificà així ahir el vot favorable del Partit Popular a la creació del grup PSM-IniciativaVerds a Alcúdia.
Al marge del que indiqui l'informe que encarregaren ahir el PSOE i CxI al secretari municipal per aclarir la situació jurídica de Garcia i del grup PSM-IV, el PSM ha enviat dos documents a l'Ajuntament en els quals reitera que Carme Garcia "renuncià voluntàriament" a ser membre del PSM. Garcia també remeté un escrit dia 1 de juliol en què indicava que ella "volia prosseguir" al PSM.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ca, fa mes de 9 anys

I el sr "Barceló" quan pensa dimitir després de l'arribada del fatxes del PP i de la seva nefasta gestió aquests últims 4 anys?
Cadireta, cadireta!!!!!!!!!!

Valoració:12menosmas
Per Sa Monja, fa mes de 9 anys

Es curios, el PSM es queixa del que son.

Valoració:4menosmas
Per Lerbit, fa mes de 9 anys

Una transfuga es una transfuga ho mireu com ho mireu, i l'etica de la batlessa actual queda en entredit quan es recolza en un vot venut com aquest.

Valoració:10menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 9 anys

Na Carme el que ha de fer és dir clarament que se'n va al Grup Mixte amb totes les consequències. Val més estar al Grup Mixte que amb les llumbreres del PSM que es pensen que els altres sóm pardals. El PSOE ha rebut un càstig electoral i el PSM ha mantingut els seus votants fels, emperò per això no s'han de creure que són algú, són el tercer partit de les Illes i passaran al 4 lloc quan en Font i CxI es juntin. Menys treure pit Alorda que et coneixem i saben que fa anys que vius de la política. Grata per aqui i veuras coses.

Valoració:-9menosmas
Per xesc, fa mes de 9 anys

Com a militant del PSM estic content d'aquesta notícia, així la podrem explusar.

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 9 anys

Na Coloma Terrasa és aquella regidoria que demana a Miquel Ferrer quan feiencontes iniciar les obres del parc de Bombers d'Alcúdia, i aquest va haver de respondrer-li que esperava que en dues setmanes rebria l'invitació del Consell Insular de Mallorca per l'inaguració?

Valoració:8menosmas
Per tolo, fa mes de 9 anys

Bé, Coloma Terrasa els darrers 12 anys ha fet política al Consell i l'Ajuntament de Alcúdia, de la ma de Matas, Salom, Bauza...
Política d'esquerres?

Valoració:6menosmas
Per Margalida, fa mes de 9 anys

El PP vol evitar que na Carme vagi al grup de regidors no adscrits per intentar amagar que HAN PACTAT AMB UNA TRÀNSFUGA!

Valoració:23menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

I quina importacia te tot això ara? I per que perd el temps el PSM amb qualque cosa que no te remei, i tanmateix , i malgrat jo soc votant d'esquerres, tinc a dir que Coloma Tarrassa farà així mes politica d'esquerres que CxI i PSOE junts!!
Els hi ha sortit foradat a aquests partits utilitzar Carme Garcia per seguir fent de les seves! El PSM n'hauria d'estar content.

Valoració:-14menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 9 anys

Joan, a la notícia s'explica. Segons cada Ajuntament els grups municipals reben una retribució econòmica que es gestiona de la manera que decideix el partit. En aquest cas, els euros del grup no anirien al partit, que és el més lògic, sinó a la butxaca de la senyora Garcia,i, per tant se sumarien al seu sou (i al que deu haver cobrat per votar amb el PP). En canvi, si forma part d'un grup no adscrit, com que no hi ha grup, no hi ha calerons.

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris