algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Un banquer anglès compra la Fortalesa

L'exclusiva propietat del Port de Pollença s'ha venut per 40 milions d'euros, després d'anys en venda

122702

Panoràmica de la Fortalesa des de la mar.

Matthias K

Una de les més espectaculars i exclusives propietats immobiliàries de la Mediterrània, la Fortalesa del Port de Pollença, ha estat venuda pel seu propietari britànic a un banquer anglès. La Fortalesa va ser construïda el 1628 per defensar la península de Pollença de les incursions sarraïnes i atresora una història gloriosa. El seu anterior propietari, John Odgen, va invertir una petita fortuna per arreglar els 87.350 metres quadrats de la finca, el preu de mercat de la qual el 2008 va arribar fins als 125 milions d'euros. Tanmateix, segons va revelar ahir a aquest diari un agent immobiliari de Pollença, el nou propietari hauria pagat per la Fortalesa entre 30 i 35 milions de lliures, uns 40 milions d'euros. Sigui com sigui, la compravenda de la Fortalesa és probablement una de les majors operacions immobiliàries que s'han tancat a les Balears durant els darrers anys.

La superfície total de la preuada propietat assoleix els 87.350 metres quadrats, dels quals 1.422 corresponen a terrasses i 1.100 a jardins, en els quals hi ha palmeres, oliveres i pins. També hi ha 1.428 metres quadrats de zona residencial. Els anys d'esplendor de la Fortalesa es van iniciar quan, el 1919, l'artista argentí Roberto Ramaugé va comprar la propietat per 45.000 pessetes. A partir de llavors, es va convertir en el punt de trobada de prestigiosos pintors avantguardistes, com ara Sorolla, Anglada Camarassa, Andrés Segovia, Bernareggi i Tito Cittadini, entre d'altres. Molts d'ells van contribuir a dotar de singularitat l'arquitectura i fisonomia del lloc.
Durant la Guerra Civil, la Fortalesa va ser expropiada i fins fa 30 anys no va tornar a mans privades. L'any 1985, la família Ramaugé l'adquirí de nou; i al cap de quatre anys, la va vendre a John Ogden, propietari de la finca fins fa poc.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Me interessa la part pública de la península.
Se pot accedir el cent per cent a qualsevol punt de la costa?
Tota aquesta península hauria de esser pública, ja que no té 200 metros
de amplària.
Aquesta finca ja no se podia vendre l'any 1985.
Se ha de tornar expropiar.
Un lamentable error burocràtic o lo contrari un decretàs.

Valoració:9menosmas
Per Ligeia, fa mes de 9 anys

Però si la banca està en crisi. Les famílies no arriben a final de mes i l'Estat finança els bancs perquè, pobrets, ho passen molt malament. Mirau sinó aquest senyor, que fa uns anys segurament s'hauria comprat un bocí d'illa artificial a Dubai i ara s'ha de conformar amb una mansió de 40 milions d'euros a Mallorca. Si és que la gent no és gens solidària!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris